Kun vastutuskyky on hyvä, matala-asteinen tulehdus ei pääse rasittamaan elimistöä.
Aina, kun syöt matala-asteista tulehdusta hillitsevää ruokaa,edistät elimistösi vastustuskykyä. Jos haluat ruuasta parhaan terveyshyödyn, syö joka aterialla niin, että matala-asteinen tulehdus pysyy loitolla. Käytä terveellisiä öljyjä, rasvaista kalaa, kaalia, marjoja ja vihanneksia kaikilla aterioilla: aamiaisella, lounaalla ja illalla sekä vältä tulehdusta lisääviä ruoka-aineita, kuten sokeria, ravintoarvoltaan heikkoja vehnäjauhoja ja jalosteita.
hyvää
Koska ravitsemus, jolla matala-asteinen tulehdus lievittyy tai pysyy loitolla, voi edellyttää tavallista ruuanlaittoa enemmän vaivaa, olemme koonneet yhteen yli 100 hyvää reseptiä, joiden avulla matala-asteinen tulehdus lievittyy. Resepteissä on juka aterialle ja välipaloiksi reseptejä, joiden avulla matala-asteinen tulehdus pysyy loitolla. Lisäksi voit ladata tiedostona tulostettavan oppaan "61 reseptiä matala-asteista tulehdusta vastaan".
Ruuat, joilla elimistön matala-asteinen tulehdus lievittyy ovat kaikin puolin terveellisiä muutenkin.
Terveellistä ja hyvää!
Mikä on matala-asteinen tulehdus, ja miten sitä voi torjua? Katso täältä!
Vaihda pekoni, voisarvet ja vehnäpaahtoleipä chiapuuroon, savulohimunakkaaseen tai jogurttiin, viiliin tai rahkaan marjojen ja pähkinöiden kanssa. Kokeile myös smoothieta taltuttamaan matala-asteinen tulehdus tai kotitekoista siemenleipää.
HOX! Hapanmaitotuotteista matala-asteista tulehdusta vastaan erityisen hyviä ovat probioottiset ja prebioottiset maitohappobakteereilla terästetyt A-, AB- tai Gefilusversiot.
Karkota matala-asteinen tulehdus terveellisillä lounas- ja päivälliruualla. Katso anti-infalmmatoriset lounas- ja päivällisreseptit täältä:
Pahkinät, marjat, puolikas avokado tai napostelukasvikset ovat kaikki erinomaisia, terveellisiä välipaloja, joilla häätää matala-asteinen tulehdus elimistöstä. Jos kaipaat välillä jotain pientä tai kevyttä "oikeaa" syötävää välipalaksi, täältä saat koko joukon terveellisten välipalojen reseptejä.
Koska monet leivät sisältävät vähäravinteista vaaleaa vehnäjauhoa, joka ei ole hyväksi silloin, kun tavoitteena on torjua matala-asteinen tulehdus ruualla, valitse leipää, joka on leivotty täysjyväjauhoista ja jossa on siemeniä tai hyviä ja runsaasti kuitua tai kasviproteiinia.
Täysjyväruisleipä, jossa on vielä kokonaisia jyviä, on aina hyvä. Samoin täysjyväruisnäkkileipä.
Pesto ja hummus ovat hyvää syötävää, kun päämääränä on torjua matala-asteinen tulehdus. Käytä terveellistä öljyä ja terveellisiä aineksia, kuten kikherneitä ja siemeniä ja lisää mukaan kurkumaa. Guacamole on myös paikallaan torjumaan matala-asteinen tulehdus, ja herkuista maapähkinä- tai mantelivoi ja (itse tehdyt sokerittomat) pähkinälevitteet ovat hyviä vaihtoehtoja eläinrasvoille. Reseptejä täältä:
Smoothiet ovat aivan parasta karkottamaan matala-asteinen tulehdus ruokavalinnoilla. Jo yksi smoothie voi helposti sisältää koko päivän marja- ja hedelmäannoksen. Kun joukkoon lisää vielä (lehti)kaalia, hapanmaitouotteita, siemeniä ja pähkinöitä matala-asteinen tulehdus hiipuu väistämättä.
Puhdistettu sokeri on pahasta, sillä matala-asteinen tulehdus saa siitä voimaa. Kaikkea makeaa ei silti tarvitse välttää. Hedelmien ja marjojen oma sokeri sopii anti-infalmmatoriseen ravitsemukseen. Täältä saat reseptejä, joiden makeus on peräisin banaanista ja taatelista. Nam!