Ehkäise matala-asteinen tulehdus – yli 100 reseptiä

Kun haluat, että elimistöä rasittava matala-asteinen tulehdus pysyy poissa, paras keino on syödä tulehdusta hillitseviä ruoka-aineita kaikilla aterioilla. Me teimme sen helpoksi keräämällä yhteen yli 100 aamiais-, lounas-, päivällis- ja välipala- tai jälkiruokareseptiä, joiden avulla matala-asteinen tulehdus vähenee.

Matala-asteinen tulehdus – tulehdusta hillitsevät reseptit: aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat

MATALA-ASTEINEN TULEHDUS KURIIN SYÖMÄLLÄ VIISAASTI Matala-asteinen tulehdus pysyy poissa tai lievittyy, kun syöt tulehdusta hillitsevästi. Me tarjoamme sinulle yli 100 herkullista reseptiä päivän aterioille ja myös makeiksi välipaloiksi.

© KUNTO PLUS

Kun vastutuskyky on hyvä, matala-asteinen tulehdus ei pääse rasittamaan elimistöä.

Aina, kun syöt matala-asteista tulehdusta hillitsevää ruokaa,edistät elimistösi vastustuskykyä. Jos haluat ruuasta parhaan terveyshyödyn, syö joka aterialla niin, että matala-asteinen tulehdus pysyy loitolla. Käytä terveellisiä öljyjä, rasvaista kalaa, kaalia, marjoja ja vihanneksia kaikilla aterioilla: aamiaisella, lounaalla ja illalla sekä vältä tulehdusta lisääviä ruoka-aineita, kuten sokeria, ravintoarvoltaan heikkoja vehnäjauhoja ja jalosteita.
hyvää
Koska ravitsemus, jolla matala-asteinen tulehdus lievittyy tai pysyy loitolla, voi edellyttää tavallista ruuanlaittoa enemmän vaivaa, olemme koonneet yhteen yli 100 hyvää reseptiä, joiden avulla matala-asteinen tulehdus lievittyy. Resepteissä on juka aterialle ja välipaloiksi reseptejä, joiden avulla matala-asteinen tulehdus pysyy loitolla. Lisäksi voit ladata tiedostona tulostettavan oppaan "61 reseptiä matala-asteista tulehdusta vastaan".

Ruuat, joilla elimistön matala-asteinen tulehdus lievittyy ovat kaikin puolin terveellisiä muutenkin.

Terveellistä ja hyvää!

Mikä on matala-asteinen tulehdus, ja miten sitä voi torjua? Katso täältä!

Karkoita matala-asteinen tulehdus ruualla


1 Karkota matala-asteinen tulehdus aamiaisella


Vaihda pekoni, voisarvet ja vehnäpaahtoleipä chiapuuroon, savulohimunakkaaseen tai jogurttiin, viiliin tai rahkaan marjojen ja pähkinöiden kanssa. Kokeile myös smoothieta taltuttamaan matala-asteinen tulehdus tai kotitekoista siemenleipää.

HOX! Hapanmaitotuotteista matala-asteista tulehdusta vastaan erityisen hyviä ovat probioottiset ja prebioottiset maitohappobakteereilla terästetyt A-, AB- tai Gefilusversiot.

2 Karkota matala-asteinen tulehdus lounaalla ja päivällisellä


Karkota matala-asteinen tulehdus terveellisillä lounas- ja päivälliruualla. Katso anti-infalmmatoriset lounas- ja päivällisreseptit täältä:

3 Matala-asteinen tulehdus kuriin terveellisillä välipaloilla


Pahkinät, marjat, puolikas avokado tai napostelukasvikset ovat kaikki erinomaisia, terveellisiä välipaloja, joilla häätää matala-asteinen tulehdus elimistöstä. Jos kaipaat välillä jotain pientä tai kevyttä "oikeaa" syötävää välipalaksi, täältä saat koko joukon terveellisten välipalojen reseptejä.

4 Torju matala-asteinen tulehdus leivällä


Koska monet leivät sisältävät vähäravinteista vaaleaa vehnäjauhoa, joka ei ole hyväksi silloin, kun tavoitteena on torjua matala-asteinen tulehdus ruualla, valitse leipää, joka on leivotty täysjyväjauhoista ja jossa on siemeniä tai hyviä ja runsaasti kuitua tai kasviproteiinia.

Täysjyväruisleipä, jossa on vielä kokonaisia jyviä, on aina hyvä. Samoin täysjyväruisnäkkileipä.

5 Torju matala-asteinen tulehdus tahnoilla ja levitteillä


Pesto ja hummus ovat hyvää syötävää, kun päämääränä on torjua matala-asteinen tulehdus. Käytä terveellistä öljyä ja terveellisiä aineksia, kuten kikherneitä ja siemeniä ja lisää mukaan kurkumaa. Guacamole on myös paikallaan torjumaan matala-asteinen tulehdus, ja herkuista maapähkinä- tai mantelivoi ja (itse tehdyt sokerittomat) pähkinälevitteet ovat hyviä vaihtoehtoja eläinrasvoille. Reseptejä täältä:

6 Torju matala-asteinen tulehdus smoothieilla


Smoothiet ovat aivan parasta karkottamaan matala-asteinen tulehdus ruokavalinnoilla. Jo yksi smoothie voi helposti sisältää koko päivän marja- ja hedelmäannoksen. Kun joukkoon lisää vielä (lehti)kaalia, hapanmaitouotteita, siemeniä ja pähkinöitä matala-asteinen tulehdus hiipuu väistämättä.

7 Makea ja matala-asteinen tulehdus


Puhdistettu sokeri on pahasta, sillä matala-asteinen tulehdus saa siitä voimaa. Kaikkea makeaa ei silti tarvitse välttää. Hedelmien ja marjojen oma sokeri sopii anti-infalmmatoriseen ravitsemukseen. Täältä saat reseptejä, joiden makeus on peräisin banaanista ja taatelista. Nam!