Hummusta vihannestikkujen kera

15 minuuttia
238 kcal

Tässä loistava välipala tulehdusta hillitsevää ruokavaliota noudattavalle!

Kuva: M. Szabo

Hummusta vihannestikkujen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 8 rkl hummusta
  • 2 sydänsalaatin lehti
  • vihannestankoja: porkkanaa, paprikaa ja kurkkua, yhteensä 100 g
  • 6 kukintoa parsakaalia tai kukkakaalia
  • 2 luumu- tai kirsikkatomaatti

Hummus:

  • 400 g kikherneitä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl avokadoöljyä/ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 6 rkl tahinia
  • 2 tl jauhettua kurkumaa
  • valkosipulia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Liota kikherneitä vähintään 8 tuntia, keitä ne kypsiksi ja valuta ne (ota keitinliemi talteen). Sekoita kikherneet, molemmat öljyt, tahini, kurkuma ja niin paljon keitinlientä, että saat mieleisesi koostumuksen. Mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Annostele hummus lautaselle salaatinlehden päälle ja vihannestangot, kaalinkukinnot ja tomaatti samalle lautaselle.

LUE MYÖS: Torju matala-asteinen tulehdus – syö näin

VINKKI: Jos käytät säilöttyjä kikherneitä, muista huuhtoa ne. Keitinliemen sijaan voit silloin käyttää hummukseen kasvislientä.

LUE MYÖS: Terveellinen ja helppo hummus säilykekikherneistä