Kuva: M. Szabo

Hummusta vihannestikkujen kera

Tässä loistava välipala tulehdusta hillitsevää ruokavaliota noudattavalle!

Hummusta vihannestikkujen kera

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

4 rkl hummusta

1 sydänsalaatin lehti

vihannestankoja: porkkanaa, paprikaa ja kurkkua, yhteensä 100 g

3 kukintoa parsakaalia tai kukkakaalia

1 luumu- tai kirsikkatomaatti

Hummus:

200 g kikherneitä*

½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ dl avokadoöljyä/ekstraneitsytoliiviöljyä

3 rkl tahinia

1 tl jauhettua kurkumaa

valkosipulia

sitruunamehua

merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Liota kikherneitä vähintään 8 tuntia, keitä ne kypsiksi ja valuta ne (ota keitinliemi talteen). Sekoita kikherneet, molemmat öljyt, tahini, kurkuma ja niin paljon keitinlientä, että saat mieleisesi koostumuksen. Mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Annostele hummus lautaselle salaatinlehden päälle ja vihannestangot, kaalinkukinnot ja tomaatti samalle lautaselle.

*Jos käytät säilöttyjä kikherneitä, muista huuhtoa ne. Keitinliemen sijaan voit silloin käyttää hummukseen kasvislientä.

Ravintosisältö:

Energiaa: 238 kcal

Proteiinia: 8,5 g

Rasvaa: 13,6 g

Hiilihydraattia: 24,5 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee