Hummusta vihannestikkujen kera

15 minuuttia
238 kcal

Tässä loistava välipala tulehdusta hillitsevää ruokavaliota noudattavalle!

Kuva: M. Szabo

Hummusta vihannestikkujen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 8 rkl hummusta
  • 2 sydänsalaatin lehti
  • vihannestankoja: porkkanaa, paprikaa ja kurkkua, yhteensä 100 g
  • 6 kukintoa parsakaalia tai kukkakaalia
  • 2 luumu- tai kirsikkatomaatti

Hummus:

  • 400 g kikherneitä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl avokadoöljyä/ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 6 rkl tahinia
  • 2 tl jauhettua kurkumaa
  • valkosipulia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Liota kikherneitä vähintään 8 tuntia, keitä ne kypsiksi ja valuta ne (ota keitinliemi talteen). Sekoita kikherneet, molemmat öljyt, tahini, kurkuma ja niin paljon keitinlientä, että saat mieleisesi koostumuksen. Mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Annostele hummus lautaselle salaatinlehden päälle ja vihannestangot, kaalinkukinnot ja tomaatti samalle lautaselle.

VINKKI: Jos käytät säilöttyjä kikherneitä, muista huuhtoa ne. Keitinliemen sijaan voit silloin käyttää hummukseen kasvislientä.

LUE MYÖS: Terveellinen ja helppo hummus säilykekikherneistä


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background