Kuva: M. Szabo

Hummusta vihannestikkujen kera

Tässä loistava välipala tulehdusta hillitsevää ruokavaliota noudattavalle!

tiistai 14. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Hummusta vihannestikkujen kera

1 annos

4 rkl hummusta 
1 sydänsalaatin lehti 
vihannestankoja: porkkanaa, paprikaa ja kurkkua, yhteensä 100 g 
3 kukintoa parsakaalia tai kukkakaalia 
1 luumu- tai kirsikkatomaatti

Hummus: 

200 g kikherneitä* 
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä 
½ dl avokadoöljyä/ekstraneitsytoliiviöljyä 
3 rkl tahinia 
1 tl jauhettua kurkumaa 
valkosipulia 
sitruunamehua 
merisuolaa 
rouhittua mustapippuria


*Jos käytät säilöttyjä kikherneitä, muista huuhtoa ne. Keitinliemen sijaan voit silloin käyttää hummukseen kasvislientä.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Kerromme suosiotaan kasvattavasta ruokavaliosta kaiken tarvittavan

Valmistus

  • Liota kikherneitä vähintään 8 tuntia, keitä ne kypsiksi ja valuta ne (ota keitinliemi talteen). Sekoita kikherneet, molemmat öljyt, tahini, kurkuma ja niin paljon keitinlientä, että saat mieleisesi koostumuksen. Mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. 
  • Annostele hummus lautaselle salaatinlehden päälle ja vihannestangot, kaalinkukinnot ja tomaatti samalle lautaselle. 
Ravintosisältö:
Energiaa 238 kcal - Proteiinia 8,5 g - Rasvaa 13,6 g - Hiilihydraatteja 24,5 g - Kuitua 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee