KUNTO PLUS Ruokavalio – laihdu terveellisesti ja turvallisesti

Haluaisitko laihtua ja saada litteämmän vatsan? KUNTO PLUSsan 4 selkeällä ja joustavalla ruokavaliolla voit päästä ihannepainoosi. Tarkista kalorilaskurillamme, mikä 4 ruokavaliosta sopii sinun tarpeisiisi.

Nainen nippu yrttejä käsissään – aikoo noudattaa KUNTO PLUSsan Ruokavaliota

KUNTO PLUS RUOKAVALIO | KUNTO PLUSsan 4 selkeällä ja joustavalla ruokavaliolla voit päästä ihannepainoosi. Kokeile nyt!

© Jakob Helbig

Haluaisitko laihtua ja saada litteämmän vatsan? KUNTO PLUSsan 4 selkeällä ja joustavalla ruokavaliolla voit päästä ihannepainoosi. Se, että syö vähemmän kuin kuluttaa, on edellytys laihtumiselle. Jos et ole kalorien laskemisen ystävä, yksinkertaisinta on noudattaa ruokavaliota, jossa kalorit on laskettu valmiiksi. Me olemme laatineet 4 eri ruokavaliota eri energiatarpeisiin.

KUNTO PLUS Ruokavaliolla laihtuu jättämättä aterioita väliin ja ilman kikkailevia ruokareseptejä. KUNTO PLUS Ruokavaliossa kerrotaan, mitä pitää syödä, koska reseptit saa valita joustavasti joko meidän antamistamme koko perheelle maistuvista ruokaohjeista tai ateriat voi koostaa itse Ruokavalion rasva-, proteiini-, hiilihydraatti- ja vihanneslistoilta, jolloin saat syödä omia suosikkiruoka-aineitasi, eikä kaappeja tarvitse täyttää kalliilla erikoisaineksilla.

Meidän Ruokavaliomme ovat selkeitä ja sopivat kenen tahansa lompakolle.

Katso eri Ruokavaliot täältä

Miksi kannattaa laihduttaa KUNTO PLUS Ruokavaliolla?


KUNTO PLUS Ruokavalio tarjoaa terveellisen ja turvallisen tavan laihtua:

  • Omaan energiatarpeeseen sovitettu ruokavalio, jota on selkeä noudattaa (ja jonka voi tulostaa)
  • Terveellisiä ja maistuvia reseptejä, jotka sopivat ruokavalioon ja valmistuvat enintään puolessa tunnissa
  • Runsaasti välipalavaihtoehtoja ja naposteltavaa
  • Kysymyksiä ja vastauksia – vastauksia ruokavalioista usein esitettyihin kysymyksiin
  • Vinkkejä ja kikkoja joilla selviytyy vaikeista hetkistä
  • Viikko-ohjelma – malliksi ja esimerkiksi
  • Joustava ohjelma – mahdollisuus valita itseä miellyttävät vaihtoehdot
  • Edistymisen seuranta – seurantalomake, josta edistymisen näkee havainnollisesti
Mitä KUNTO PLUS -laihdutusruokavalio sisältää

Kiinnostaako KUNTO PLUS Ruokavalio? Haluatko tietää enemmän?


1 Mikä KUNTO PLUS Ruokavalio oikein on?


KUNTO PLUS Ruokavalio antaa selkeät raamit sille, mitä voit syödä ja päästä ihannepainoosi terveellisesti ja turvallisesti.

Me olemme tehneet esityöt puolestasi – tutkineet, laskeneet ja punninneet. Sinun tarvitsee vain noudattaa ruokavaliota ja seurata tuloksia.

KUNTO PLUS Ruokavalion laskelmat on laatinut kliininen dieteetikko, ja päivän aterioiden koostaminen on selkeää ja yksinkertaista. Ruokavaliota on helppo noudattaa, koska reseptejä ja valinnan mahdollisuuksia on niin runsaasti. Kunhan pysyy valitsemansa ruokavalion kalorirajoissa, voi hyödyntää joustavia mahdollisuuksia, joiden ansiosta jää tilaa myös seuraelämälle ja saa syödä myös ainakin joitakin suosikkiruokiaan.

LUE MYÖS: Nujerra matala asteinen tulehdus ruokakolmion avulla

2 Kenelle KUNTO PLUS Ruokavalio on tarkoitettu?


Ruokavalio on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat laihtua terveellisesti ja turvallisesti ja silti tehokkaasti. Olemme laatineet 4 eri ruokavaliovaihtoehtoa, joista jokin todennäköisesti sopii nykyiseen aktiivisuuteesi ja painoosi.

Ruokavaliolla saat runsaasti kasviksia, hyvää proteiinia ja monipuolista ruokaa niin, että elämä maistuu, vaikka laihdutatkin.

KUNTO PLUSsan tilaajana kaikki 4 Ruokavaliota ovat käytössäsi.

3 Miten Ruokavalio valitaan?


Ruokavalion valinta riippuu siitä, miten aktiivinen olet arjessasi ja paljonko haluat laihtua ja missä ajassa. Jos esimerkiksi teet istumatyötä, etkä harrasta liikuntaa vapaa-ajallasi, valitse vähäkalorisempi vaihtoehto kuin jos työsi on liikkuvaa ja melko raskasta, kuten tarjoilijana, hoitotyössä tai liikunnanohjaajana. Seuraavassa on suuntaviivoja ruokavalion valintaan:

Voit aina tarkistaa kalorilaskurillamme, mikä ruokavalioistamme sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Kalorilaskuri laskee energiatarpeesi oman aktiivisuustasosi ja sen mukaan, kuinka paljon ja missä ajassa haluat laihtua.

Jos sinulla on jokin lääkitys, kannattaa keskustella lääkärin kanssa ennen kuin aloittaa merkittävää ravintotottumusten muutosta.

KALORILASKURI: Tarkista laskurilla, mikä ruokavalioistamme sopii sinulle

4 Miten KUNTO PLUS Ruokavaliolla laihdutetaan?


Näin käytät KUNTO PLUS Ruokavaliota

Kuva KUNTO PLUSsan Ruokavalion kuvauksesta ja ruoka-ainelistoista.

Syö 3 pääateriaa päivässä

Syö 3 pääateriaa joka päivä: aamiainen, lounas ja päivälllinen. Valitsemastasi ruokavaliovaihtoehdosta näet annokset ja määrät.

KUNTO PLUSsan Ruokavalion aamiaisvaihtoehtoja

Valitse aamiainen

Aamiaisvaihtoehtoja on 7 – esim. jogurttia, marjoja ja pähkinöitä, kaurapuuroa tai munakas. Voit syödä eri vaihtoehtoja eri päivinä tai halutessasi samaa joka päivä. Sinä valitset. Useimmat syövät aina suunnilleen samanlaisen aamiaisen, mutta toiset pitävät vaihtelusta.

Vähäkalorinen parsakaalisalaatti – KUNTO PLUSsan laihdutusruokavalion lounas
© wichmann+bendtsen

Kokoa lounas valitsemasi Ruokavalion ohjeiden mukaan tai valitse lounasresepteistämme

Voit valita lounaasi ainekset noudattamasi Ruokavalion ohjeiden mukaan tai voit laittaa lounasta Ruokavalion lounasreseptien mukaan.

Vähäkalorinen burgeriateria – päivällisesimerkki KUNTO PLUSsan Ruokavaliosta
© wichmann+bendtsen

Kokoa päivällinen valitsemasi Ruokavalion ohjeiden mukaan tai valitse päivällisresepteistämme

Voit valita päivällisainekset noudattamasi Ruokavalion ohjeiden mukaan tai voit laittaa lounasta Ruokavaliosi päivällisreseptien mukaan.

Banaaniletut on yksi KUNTO PLUSsan Ruokavalion välipaloista
© wichmann+bendtsen

Valitse välipalat

Valitse niin monta välipalaa kuin noudattamaasi Ruokavalioon kuuluu. Jos Ruokavalioosi kuuluu 2 välipalaa päivässä, voit halutessasi yhdistää ne yhdeksi isommaksi välipalaksi tai lisätä välipalan ainekset johonkin pääateriaan, jos et kaipaa välipaloja aterioiden välissä.

Kaikissa muissa Ruokavalioissa paitsi 1300–1400 kcal -vaihtoehdossa on välipaloja.

2 Ruokavaliovaihtoehtoon kuuluu viikoittain vapaavalintainen herkku, esim. leivonnainen
© wichmann+bendtsen

Nauti vapaavalintainen herkku – hemmottelu on mukana

Jos olet valinnut 1600–1700 kcal tai 1700–1800 kcal Ruokavalion, valitsemaasi Ruokavalioon kuuluu vapaavalintaisia herkkuja. Vapaavalintaisen herkun, kuten palan kakkua tai hiukan viiniä, voi nauttia kerran viikossa.

Herkkuvaihtoehdot on kerrottu Ruokavalioiden vapaavalintaisten herkkujen listassa. Voit jakaa herkun myös useammalle aterialle tai päivälle.

Esimerkkejä KUNTO PLUSsan Ruokalistan 35 vähäkalorisesta lounas- ja päivällisresepteistä

Ruokavalion 35 reseptiä

Olemme laatineet 35 maittavaa, täyttävää ja vähäkalorista reseptiä KUNTO PLUS Ruokavaliota varten. Muista kuitenkin, että lounasreseptit on tarkoitettu nimenomaan lounaalle ja päivällisreseptit päivälliseksi. Niitä ei voi vapaasti vaihtaa keskenään, ettei kaloreita kerry liikaa.

Mutta pitääkö noudattaa reseptejä? Ei tarvitse. Reseptejä ei tarvitse käyttää ollenkaan, jos et halua tai jos ne tuntuvat liian aikaavieviltä.

Voit valita omat lounasaineksesi Ruokavaliosi kasvis-, rasva-, proteiini- ja hiilihydraattilistoilta. Kun noudatat Ruokavaliossasi annettuja määriä, voit muuten noudattaa omia makumieltymyksiäsi valitsemiesi ruoka-aineiden suhteen.

Mittojen ja painon seurantalomake

Seuraa edistymistäsi

Monelle on erityisen kannustavaa nähdä kirjalliset todisteet siitä, että paino putoaa ja vyötärönympärys kutistuu. Olemmekin laatineet Ruokavalioon välineet edistymisen seurantaan. Seurantalomakkeeseen voit kirjata painosi ja tavoitteesi ja seurata edistymistäsi.

Voi ladata lomakkeen tulostettavana tiedostona ja täyttää tulostetta käsin, tai voit ladata sen tietokoneella täytettävänä tiedostona.

Molemmat lomakevaihtoehdot ovat ladattavissa eri Ruokavalioiden yhteydestä.

Ruokavalion sivuja tulostettuna

Lataa ja tulosta

Tilaajana sinulla on pääsy kaikkiin Ruokavalioihin ja niiden ruoka-ainelistoihin, joita tarvitset aterioiden koostamiseen. Voit myös tuostaa ne itsellesi, jos käytät mielummin paperisia listoja, tulostettavat listat ovat tarjolla kaikissa 4 Ruokavaliossa.

Kaikki 4 Ruokavaliota näet täältä

Nainen keittiössä miettii – Kysymyksiä ja vastauksia Ruokavaliosta

Kysymyksiä ja vastauksia – vastauksia Ruokavalioista usein esitettyihin kysymyksiin

Jos sinulla on nyt tai myöhemmin jotakin kysyttävää KUNTO PLUS Ruokavalioista, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia, johon olemme keränneet kaikki kysymykset.
Katso täältä kysymyksiä ja vastauksia Ruokavaliosta

5 Ruokavalion hyviä ja huonoja puolia


Hyvät ja huonot puolet

Katso vastaukset plussista (+)

Mitä hyviä puolia Ruokavalion noudattamisessa on?

Mitä hyviä puolia Ruokavalion noudattamisessa on?

KUNTO PLUS Ruokavalion suurin hyöty on se, että sillä laihtuu turvallisesti ja varmasti.

Me olemme tehneet esityöt puolestasi. Sinun taritsee vain noudattaa Ruokavaliota. Ruokavalion tarkka noudattaminen on olennaisen tärkeää, jos haluat laihtua.

Ruokavalio on suunniteltu niin, että saat tarvitsemasi ravintoaineet ja valitsemasi energiamäärän, jolla laihdut varmasti ja terveellisesti.

Ruokavalio on selkeä noudattaa eikä se edellytä, että olet ruuan ja ravitsemuksen asiantuntija. Mitä pidempään noudatat Ruokavaliota, sitä helpommaksi se käy, kun sisäistät menetelmän.

Olemme myös laatineet reseptejä, jotka sopivat sellaisenaan Ruokavalioon, ja joita voit käyttää, jos on vaikea itse keksiä, mitä laittaisi, mutta paikko ei ole. Voit myös koostaa ateriat Ruokavaliosi ruoka-ainelistoista ohjelman mukaisesti.

Mitä huonoja puolia Ruokavalion noudattamisessa on?

Mitä huonoja puolia Ruokavalion noudattamisessa on?

Mikään ei ole pelkkää ruusuilla tanssimisa. Ruokavalion noudattaminen voi ajan mittaan käydä yksitoikkoiseksi, kun uutuudenviehätys hiipuu.

Toisaalta on hyvä, kun Ruokavalion noudattaminen sujuu rutiinilla, etkä joudu koko ajan selvittämään ja arvioimaan määriä. Voit siis kääntää huonon puolen eduksesi.

KUNTO PLUS Ruokavaliolla voit saada laihtumisen hyvin alkuun, eikä sitä siis ole tarkoitettu elämäntavaksi, koska se voi rasittaa sosiaalista elämää ja rajoittaa valinnan vapautta.

Mieti jo Ruokavaliota noudattaessasi, miten voit pitää kiinni saavuttamistasi tuloksista sitten, kun saat syödä vapaammin.

6 Paljonko haluat laihtua?


Kuinka paljon KUNTO PLUS Ruokavaliolla voi laihtua?

Vælg kostplan ud fra kalorie-behov – beregnet med kalorieberegner_FI

Oletko laskenut KUNTO PLUSsan kalorilaskurilla, miten paljon ja missä ajassa voit laihtua valitsemallasi Ruokavaliolla.

Vaikka kalorilaskurillamme voi arvioida, missä ajassa ja millä ruokavaliolla voi päästä tavoitteeseensa, laihtuminen on kuitenkin yksilöllistä.

Kalorilaskuri ottaa huomioon iän, lähtöpainon ja aktiivisuustason, mutta laihtumisnopeus riippuu kuitenkin myös omasta elimistöstä. On mahdotonta antaa tarkkaa arviota siitä, paljonko milläkin ohjelmalla laihtuu ja miten nopeasti se tapahtuu. Jos tarkoitus on laihtua todella paljon, ohjelmaa on syytä vaihtaa matkan varrella: kannattaa ensimmäisen kuukauden tai välitavoitteeseen päästyään laskea kalorilaskurilla uudestaan, millä ohjelmalla kannattaa jatkaa.
KALORILASKURI: Paljonko saa syödä, jos haluaa laihtua?

Esimerkki: 1 kg viikossa – yhteensä 5 kg

Esimerkki: Jos 45-vuotias, 75-kiloinen istumatyötä tekevä, liikuntaa harrastava nainen haluaa laihtua 5 kg, pitää valita Ruokavalio 1300–1400 kcal ja noudattaa sitä 5 viikkoa.

Jos laihtua ehtii hitaaminkin, ja tavoitteeseen pääseminen saa viedä esim. 7 viikkoa, voi valita Ruokavalion 1600–1700 kcal, jossa saa syödä myös välipaloja ja vapaavalintaisen herkun. Nopea ja tehokas laihtuminen houkuttelee ajatuksena, mutta käytännössä kannattaa olla kärsivällinen ja antaa itselleen vähän löysää. Valinta on kuitenkin sinun.

7 4 KUNTO PLUS Ruokavaliota


Ole hyvä! Täältä saat KUNTO PLUS Ruokavaliot – onnea laihdutusprojektiin!