Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Neljän sie... Neljän siemenen näkkäri 80 minuuttia 149 kcal Siemennäkkileipä on vaan niin hyvää. Kokeile reseptiämme jossa ei ole ollenkaan jauhoja ja paljon siemeniä. Teksti: Signe Moesby Leth 18. syyskuuta 2023 SIEMENNÄKKÄRI Muista jäähdyttää näkkäri ritilällä ja säilyttää se paperipussissa tai tiiviissä rasiassa. © wichmann+bendtsen Neljän siemenen näkkäri Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 PALAA ¼ dl pellavansiemeniä ¼ dl chiansiemeniä ⅓ dl kurpitsansiemeniä ¼ dl auringonkukansiemeniä ¼ tl merisuolaa ⅓ tl yrttimausteita, esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja oreganoa ⅓ dl kylmää vettä Valmistus Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan seistä ja siementen turvota 15 minuuttia. Levitä tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Kypsennä 150 asteessa noin tunti, kunnes näkkärin reunat alkavat ruskistua. Jäähdytä ritilällä ja murra paloiksi. Säilytä näkkäri paperipussissa tai tiiviissä, kannellisessa rasiassa. VINKKI: Romesco on hyvää myös levitteenä leivän päällä.VINKKI: Pieni porkkanatai punajuuriraastelisäys antaa näkkileipään kauniin värin.Kunto Plus 12/2023 Chia