Neljän siemenen näkkäri

80 minuuttia
149 kcal

Siemennäkkileipä on vaan niin hyvää. Kokeile reseptiämme jossa ei ole ollenkaan jauhoja ja paljon siemeniä.

näkkileipä

SIEMENNÄKKÄRI Muista jäähdyttää näkkäri ritilällä ja säilyttää se paperipussissa tai tiiviissä rasiassa.

© wichmann+bendtsen

Neljän siemenen näkkäri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 PALAA

  • ¼ dl pellavansiemeniä
  • ¼ dl chiansiemeniä
  • ⅓ dl kurpitsansiemeniä
  • ¼ dl auringonkukansiemeniä
  • ¼ tl merisuolaa
  • ⅓ tl yrttimausteita, esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja oreganoa
  • ⅓ dl kylmää vettä

Valmistus

  • Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan seistä ja siementen turvota 15 minuuttia. Levitä tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi leivinpaperille.
  • Kypsennä 150 asteessa noin tunti, kunnes näkkärin reunat alkavat ruskistua. Jäähdytä ritilällä ja murra paloiksi.
  • Säilytä näkkäri paperipussissa tai tiiviissä, kannellisessa rasiassa.

VINKKI: Romesco on hyvää myös levitteenä leivän päällä.
VINKKI: Pieni porkkanatai punajuuriraastelisäys antaa näkkileipään kauniin värin.

Kunto Plus 12/2023