Lohta ja salaattia
Kalapäivä on paras päivä!

Valmista puolessa tunnissa!

Seesamilohta ja täyttävää salaattia

Lohesta saa vitamiineja, kivenäisaineita ja varsinkin hyviä rasvahappoja hyvänmakuisessa muodossa. Tällä kertaa tarjoilemme seesamilohta ja täyttävää, proteiinipitoista salaattia.

torstai 9. toukokuuta 2019 teksti Michelle Kristensen, Lindhardt & Ringhof

Seesamilohta ja täyttävää salaattia

2 annosta

1 dl kypsennettyä kvinoaa
¾ dl edamamepapuja
½ bataattia
2 annospalaa lohta, 125 g/kpl
½ rkl dijoninsinappia
½ tl vaaleaa (agave)siirappia
½ rkl (mustia) seesaminsiemeniä
¼ dl manteleita
1 rkl soijakastiketta
150 g pinaatinlehtiä
½ avokadoa
1 iso punajuuri

Vinaigrette

¾ rkl omenasiiderietikkaa
½ limetin mehu
½ rkl neitsytoliiviöljyä
½ rkl vaaleaa (agave)siirappia
¼ rkl silputtua minttua

½ tl dijoninsinappia
¼ tl merisuolaa

Valmistus

  • Keitä kvinoa ja edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja kuutioi bataatti. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–30 minuuttia.
  • Paista manteleita pannulla soija­kastikkeessa 8–10 minuuttia.
  • Revi pinaatti, kuutioi avokado ja raasta punajuuri.
  • Levitä lohipaloille sinappi ja agavesiirappi. Ripottele päälle seesaminsiemenet. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Sekoita kasvikset salaatiksi.
  • Yhdistä vinaigretten ainekset ja sekoita kastike salaattiin.
  • Tarjoa lohi lautasilta ja salaatti lasipurkeista.

VINKKI! Seesaminsiemenet voi halutessaan korvata manteli- tai pähkinä­rouhella. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 581 kcal
Proteiinia 36,1 g
Rasvaa 29,6 g
Hiilihydraattia 49,1 g
Kuitua 11,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee