Seesamilohta ja täyttävää salaattia

55 minuuttia
581

Lohesta saa vitamiineja, kivenäisaineita ja varsinkin hyviä rasvahappoja hyvänmakuisessa muodossa. Tällä kertaa tarjoilemme seesamilohta ja täyttävää, proteiinipitoista salaattia.

Lohta ja salaattia

KALAPÄIVÄ ON PARAS PÄIVÄ! Valmista puolessa tunnissa!

Seesamilohta ja täyttävää salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl kypsennettyä kvinoaa
  • ¾ dl edamamepapuja
  • ½ bataattia
  • 2 annospalaa lohta, 125 g/kpl
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ½ tl vaaleaa (agave)siirappia
  • ½ rkl (mustia) seesaminsiemeniä
  • ¼ dl manteleita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 150 g pinaatinlehtiä
  • ½ avokadoa
  • 1 iso punajuuri

Vinaigrette

  • ¾ rkl omenasiiderietikkaa
  • ½ limetin mehu
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl vaaleaa (agave)siirappia
  • ¼ rkl silputtua minttua
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ¼ tl merisuolaa

Valmistus

  • Keitä kvinoa ja edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–30 minuuttia.

  • Paista manteleita pannulla soija­kastikkeessa 8–10 minuuttia.

  • Revi pinaatti, kuutioi avokado ja raasta punajuuri.

  • Levitä lohipaloille sinappi ja agavesiirappi. Ripottele päälle seesaminsiemenet. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.

  • Sekoita kasvikset salaatiksi.

  • Yhdistä vinaigretten ainekset ja sekoita kastike salaattiin.

  • Tarjoa lohi lautasilta ja salaatti lasipurkeista.

VINKKI! Seesaminsiemenet voi halutessaan korvata manteli- tai pähkinä­rouhella.