Seesamilohta ja täyttävää salaattia
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aika yhteensä: 55 minuuttia
AINEKSET
1 dl kypsennettyä kvinoaa
¾ dl edamamepapuja
½ bataattia
2 annospalaa lohta, 125 g/kpl
½ rkl dijoninsinappia
½ tl vaaleaa (agave)siirappia
½ rkl (mustia) seesaminsiemeniä
¼ dl manteleita
1 rkl soijakastiketta
150 g pinaatinlehtiä
½ avokadoa
1 iso punajuuri
Vinaigrette
¾ rkl omenasiiderietikkaa
½ limetin mehu
½ rkl neitsytoliiviöljyä
½ rkl vaaleaa (agave)siirappia
¼ rkl silputtua minttua
½ tl dijoninsinappia
¼ tl merisuolaa
Valmistus
- Keitä kvinoa ja edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja kuutioi bataatti. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–30 minuuttia.
- Paista manteleita pannulla soijakastikkeessa 8–10 minuuttia.
- Revi pinaatti, kuutioi avokado ja raasta punajuuri.
- Levitä lohipaloille sinappi ja agavesiirappi. Ripottele päälle seesaminsiemenet. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita kasvikset salaatiksi.
- Yhdistä vinaigretten ainekset ja sekoita kastike salaattiin.
- Tarjoa lohi lautasilta ja salaatti lasipurkeista.
VINKKI! Seesaminsiemenet voi halutessaan korvata manteli- tai pähkinärouhella.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 581
Proteiinia: 36,1
Rasvaa: 29,6
Hiilihydraattia: 49,1
Kuitua: 11,5