Savulohi-pinaattisalaatti

25 minuuttia
243 kcal

Pinaattia kylmäsavulohen, kvinoan, omenan & seesaminsiementen kera - vain 250 kcal.

Kaikki lounasohjeet on suunniteltu sopimaan myös eväiksi.

Savulohi-pinaattisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 40 g vaaleaa kvinoaa (vastaa 40 g keitettyä)
  • Merisuolaa
  • 100 g pinaattia
  • 100 g hapanta, kiinteää ja rapeaa omenaa – esimerkiksi Konsta, Antonovka tai Talvikki
  • 1 limettiä
  • 2 tl mustia seesaminsiemeniä (5 g)
  • 120 g savulohta

Valmistus

Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan – 12 minuuttia, ripaus suolaa vedessä.

Huuhtele pinaatti hyvin ja kuivaa talouspaperilla.

Pilko omena (käytä mielellään kiinteitä lajikkeita, kuten Konsta, Antonovka, Talvikki tai Pink Lady) aivan pieniksi kuutioiksi.

Rullaa limettiä pöytää vasten ennen halkaisemista ja puristamista, niin se on mehukkaampi. Purista puolen limetin mehu omenan joukkoon ja kääntele lohkoja.

Lisää kvinoan ja pinaatin päälle lohi, omena, loput limettimehusta ja mustat seesaminsiemenet.

VINKKI: Keitä kerralla iso annos kvinoaa ja pakasta loput. Silloin saat valmiin aineksen nopeaan salaattiin.