Punajuuri-punakaalisalaatti

30 minuuttia
315 kcal

Herkullisessa, anti-inflammatorisessa kulhossa on suippokaalia, kasviksia, lohta ja raikas, inkiväärinmakuinen kastike

Punakaalisalaatti, reseptit

PUNAKAALISALAATTI – Punajuuren, marjojen ja punakaalin tummat ja täyteläiset värit näyttävät hyvältä salaatissa.

© Skovdal Nordic

Punajuuri-punakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g punajuurta
  • 250 g punakaalia
  • 100 g kiinteitä, tummia marjoja (esim. mustaherukoita)
  • 75 g kvinoaa
  • 25 g manteleita
  • 15 g tuoretta minttua

Kastike

  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tl inkivääriä

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuri sentin kuutioiksi.
  • Kypsennä kuutioita 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Silppua kaali.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita jäähtynyt kvinoa, punajuuret, suippokaali, rouhitut mantelit, marjat ja mintunlehdet. Säästä vähän minttua koristeluun.
  • Sekoita soijakastike ja raastettu inkivääri. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
  • Viimeistele salaatti mintulla.

LUE MYÖS: Onko punakaalisalaatti terveellistä?

VINKKI! Hapokas omenaraaste antaa mukavasti uutta ulottuvuutta salaattiin.