Terveellisiä reseptejä Päivällinen Punajuuri-... Punajuuri-punakaalisalaatti 30 minuuttia 315 kcal Herkullisessa, anti-inflammatorisessa kulhossa on suippokaalia, kasviksia, lohta ja raikas, inkiväärinmakuinen kastike Teksti: Inge Skovdal 27. lokakuuta 2022 PUNAKAALISALAATTI – Punajuuren, marjojen ja punakaalin tummat ja täyteläiset värit näyttävät hyvältä salaatissa. © Skovdal Nordic Punajuuri-punakaalisalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 150 g punajuurta 250 g punakaalia 100 g kiinteitä, tummia marjoja (esim. mustaherukoita) 75 g kvinoaa 25 g manteleita 15 g tuoretta minttua Kastike 2 rkl soijakastiketta ½ tl inkivääriä Valmistus Kuori ja kuutioi punajuuri sentin kuutioiksi. Kypsennä kuutioita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Silppua kaali. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jäähtynyt kvinoa, punajuuret, suippokaali, rouhitut mantelit, marjat ja mintunlehdet. Säästä vähän minttua koristeluun. Sekoita soijakastike ja raastettu inkivääri. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Viimeistele salaatti mintulla. LUE MYÖS: Onko punakaalisalaatti terveellistä? VINKKI! Hapokas omenaraaste antaa mukavasti uutta ulottuvuutta salaattiin. SalaattiKaaliPunakaali