Mustikkainen lehtikaali-avokadosalaatti

15 minuuttia
765 kcal

Ihan huipputerveellinen salaatti syntyy lehtikaalista ja matala-asteista tulehdusta ehkäisevistä mustikoista, avokadosta ja saksanpähkinöistä.

Lehtikaalisalaatti

LEHTIKAALISALAATTI – Lehtikaalin kurttuiset lehdet sisältävät runsaasti kuitua, kivennäisiä ja vitamiineja.

© Skovdal Nordic

Mustikkainen lehtikaali-avokadosalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g lehtikaalia
  • 37 g saksanpähkinöitä
  • 50 g ruohosipulia
  • ½ avokado
  • 75 g mustikoita
  • 150 g kypsiä suurimoita, esim. ohraa, spelttiä, ruista tai kauraa
  • ¼ dl pellavansiemeniä

Kastike

  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa

Valmistus

  • Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi kaalinlehdet suikaleiksi.
  • Paahda saksanpähkinöitä pannulla kunnes ne saavat vähän väriä.
  • Silppua ruohosipuli ja viipaloi avokado.
  • Sekoita kaali, pähkinät, mustikat, purjo, avokado, suurimot ja pellavan­siemenet.
  • Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.

Lisää lehtikaalireseptejä täältä.

VINKKI! Fenkolin siemenet antavat salaattiin uutta makua. Lisää niitä vähän kerrallaan, noin 1 tl annosta kohti ja maista välillä.