punajuurihummusta kulhossa
© wichmann+bendtsen

Punajuurihummus

Perinteinen kikherneistä valmistettava hummus on jo useimmille tuttu, mutta oletko kokeillut punajuurihummusta? Punajuuri antaa hummukselle kauniin heleän värin ja sekä lisäannoksen kuitua ja C-vitamiinia.

tiistai 10. lokakuuta 2017 teksti S. Leth

Punajuurihummus ja kreikkalaista jogurttia

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

200 g punajuuria

1 tölkki kikherneitä, valutettuna ja huuhdottuna

1½ rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

2 rkl oliiviöljyä

1-2 valkosipulinkynttä

½–1 tl juustokuminaa

1/3 tl merisuolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi

1 rkl kreikkalaista jogurttia

5 pistaasipähkinää rouhittuna

½ tl oliiviöljyä

mintunlehtiä

Punajuurihummuksen valmistus

  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
  • Soseuta punajuuret ja sekoita muihin aineksiin kunnes hummuksen koostumus on sopiva.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jogurtti, pistaasi-pähkinät, tilkka oliiviöljyä ja tuoreita mintunlehtiä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Ei enää punaisia käsiä

Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.

Ravintosisältö/annos (ilman leipää)

Energiaa: 243 kcal

Proteiinia: 9,5 g

Rasvaa: 12,3 g

Hiilihydraattia: 26,4 g

Kuitua: 5,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee