Punajuurihummus ja kreikkalaista jogurttia
4 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aika yhteensä: 1 tunti
AINEKSET
200 g punajuuria
1 tölkki kikherneitä, valutettuna ja huuhdottuna
1½ rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
½–1 tl juustokuminaa
1/3 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1 rkl kreikkalaista jogurttia
5 pistaasipähkinää rouhittuna
½ tl oliiviöljyä
mintunlehtiä
Punajuurihummuksen valmistus
- Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
- Soseuta punajuuret ja sekoita muihin aineksiin kunnes hummuksen koostumus on sopiva.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jogurtti, pistaasi-pähkinät, tilkka oliiviöljyä ja tuoreita mintunlehtiä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
Ei enää punaisia käsiä
Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.
Ravintosisältö/annos (ilman leipää)
Energiaa: 243 kcal
Proteiinia: 9,5 g
Rasvaa: 12,3 g
Hiilihydraattia: 26,4 g
Kuitua: 5,2 g