Punajuurihummus

1 tunti
243 kcal

Perinteinen kikherneistä valmistettava hummus on jo useimmille tuttu, mutta oletko kokeillut punajuurihummusta? Punajuuri antaa hummukselle kauniin heleän värin ja sekä lisäannoksen kuitua ja C-vitamiinia.

punajuurihummusta kulhossa

Punajuurihummus ja kreikkalaista jogurttia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g punajuuria
  • ½ tölkki kikherneitä, valutettuna ja huuhdottuna
  • ¾ rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynttä
  • tl juustokuminaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • ½ rkl kreikkalaista jogurttia
  • pistaasipähkinää rouhittuna
  • ¼ tl oliiviöljyä
  • mintunlehtiä

Punajuurihummuksen valmistus

  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi – noin 45 minuuttia.

  • Soseuta punajuuret ja sekoita muihin aineksiin kunnes hummuksen koostumus on sopiva.

  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jogurtti, pistaasi-pähkinät, tilkka oliiviöljyä ja tuoreita mintunlehtiä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Ei enää punaisia käsiä

Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.