Perinteinen kikherneistä valmistettava hummus on jo useimmille tuttu, mutta oletko kokeillut punajuurihummusta? Punajuuri antaa hummukselle kauniin heleän värin ja sekä lisäannoksen kuitua ja C-vitamiinia.
Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
Soseuta punajuuret ja sekoita muihin aineksiin kunnes hummuksen koostumus on sopiva.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jogurtti, pistaasi-pähkinät, tilkka oliiviöljyä ja tuoreita mintunlehtiä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
Ei enää punaisia käsiä
Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.