Terveellistä, herkullista, kevyttä hummusta artisokansydämistä ja valkoisista pavuista.© wichmann+bendtsen

Artisokkahummus

Valmista erilaista hummusta artisokansydämistä, valkoisista pavuista ja saksanpähkinöistä.

maanantai 25. marraskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Artisokkahummus

6 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

140 g artisokansydämiä

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

3 murskattua valkosipulinkynttä

30 g saksanpähkinöitä

100 g keitettyjä valkoisia papuja

½ luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

1/6 tl tuoretta chiliä

½ tl merisuolaa

ripaus cayennenpippuria

tarvittaessa tilkka vettä

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä 5‒8 minuuttia. Siirrä syrjään.
  • Paahda saksanpähkinöitä kuivassa paistinpannussa 2‒4 minuuttia.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään ja soseuta sauvasekoittimella.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 108 kcal

Proteiinia: 2,6 g

Rasvaa: 8 g

Hiilihydraattia: 6,5 g

Kuitua: 0,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee