ruoka-annos pinaatista ja katkaravuista

Pinaattihummus ja mausteiset tiikeriravut

Pinaattihummus sekä chilillä ja persiljalla maustetut tiikeriravut sopivat täydellisesti alkupalaksi tai pikkupurtavaksi.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016 teksti M. Kristensen

Pinaattihummusja mausteiset tiikeriravut

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

Sipsit ja salaatti

3 kourallinen pinaatinlehtiä (isoja ja pieniä)

1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

1 iso kyssäkaali

4 sellerinvartta

Hummus

1 iso valkosipulinkynsi

240 g keitettyjä kikherneitä

1 limetin mehu

130 g pinaattia

½ tl merisuolaa

½ tl chilihiutaleita

1 rkl tahinia

1 kourallinen lehtipersiljaa

½ dl maitoa

Tiikeriravut

150 g tiikerirapuja

1 tl oliiviöljyä paistamiseen

½ tl chilisilppua

2 rkl persiljasilppua

1 tl agavesiirappia

1 tl limettimehua

Valmistus

  • Kääntele pinaatinlehtiä kulhossa oliiviöljyssä.
  • Levitä ne 2—3 uunipellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15—20 minuuttia.
  • Leikkaa kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla ja pane ne kylmään veteen.
  • Nosta rapeat viipaleet vedestä ja valuta ne ennen tarjoilua.
  • Leikkaa selleri tangoiksi.
  • Mittaa hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.
  • Kuori ravut. Silppua chili ja persilja ja sekoita ne limettimehuun ja agavesiirappiin.
  • Kääntele rapuja seoksessa ja paista niitä paistinpannussa 2—3 minuuttia (eli kunnes ne saavat vähän väriä).
  • Tarjoa esim. illanistujaisten naposteltavana.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 409 kcal

Proteiinia: 22,5 g

Rasvaa: 21,5 g

Hiilihydraattia: 35,5 g

Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee