Pinaattihummusja mausteiset tiikeriravut
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
AINEKSET
Sipsit ja salaatti
3 kourallinen pinaatinlehtiä (isoja ja pieniä)
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 iso kyssäkaali
4 sellerinvartta
Hummus
1 iso valkosipulinkynsi
240 g keitettyjä kikherneitä
1 limetin mehu
130 g pinaattia
½ tl merisuolaa
½ tl chilihiutaleita
1 rkl tahinia
1 kourallinen lehtipersiljaa
½ dl maitoa
Tiikeriravut
150 g tiikerirapuja
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
½ tl chilisilppua
2 rkl persiljasilppua
1 tl agavesiirappia
1 tl limettimehua
Valmistus
- Kääntele pinaatinlehtiä kulhossa oliiviöljyssä.
- Levitä ne 2—3 uunipellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15—20 minuuttia.
- Leikkaa kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla ja pane ne kylmään veteen.
- Nosta rapeat viipaleet vedestä ja valuta ne ennen tarjoilua.
- Leikkaa selleri tangoiksi.
- Mittaa hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.
- Kuori ravut. Silppua chili ja persilja ja sekoita ne limettimehuun ja agavesiirappiin.
- Kääntele rapuja seoksessa ja paista niitä paistinpannussa 2—3 minuuttia (eli kunnes ne saavat vähän väriä).
- Tarjoa esim. illanistujaisten naposteltavana.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 409 kcal
Proteiinia: 22,5 g
Rasvaa: 21,5 g
Hiilihydraattia: 35,5 g
Kuitua: 6 g