Pinaattihummus ja mausteiset tiikeriravut

25 minuuttia
409 kcal

Pinaattihummus sekä chilillä ja persiljalla maustetut tiikeriravut sopivat täydellisesti alkupalaksi tai pikkupurtavaksi.

ruoka-annos pinaatista ja katkaravuista

Pinaattihummusja mausteiset tiikeriravut

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Sipsit ja salaatti

  • 3 kourallista pinaatinlehtiä (isoja ja pieniä)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 iso kyssäkaali
  • 4 sellerinvartta

Hummus

  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 240 g keitettyjä kikherneitä
  • 1 limetin mehu
  • 130 g pinaattia
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 rkl tahinia
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • ½ dl maitoa

Tiikeriravut

  • 150 g tiikerirapuja
  • 1 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • ½ tl chilisilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1 tl limettimehua

Valmistus

  • Kääntele pinaatinlehtiä kulhossa oliiviöljyssä.

  • Levitä ne 2—3 uunipellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15—20 minuuttia.

  • Leikkaa kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla ja pane ne kylmään veteen.

  • Nosta rapeat viipaleet vedestä ja valuta ne ennen tarjoilua.

  • Leikkaa selleri tangoiksi.

  • Mittaa hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.

  • Kuori ravut. Silppua chili ja persilja ja sekoita ne limettimehuun ja agavesiirappiin.

  • Kääntele rapuja seoksessa ja paista niitä paistinpannussa 2—3 minuuttia (eli kunnes ne saavat vähän väriä).

  • Tarjoa esim. illanistujaisten naposteltavana.