Bataatissa on kolme kertaa niin paljon proteiinia kuin tavallisessa perunassa! © wichmann+bendtsen

Bataattihummus

Proteiinia bataatti-jogurttihummuksesta: Bataatissa on kolme kertaa niin paljon proteiinia kuin tavallisessa perunassa! Bonuksena veilä A-vitamiinia!

maanantai 25. marraskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Bataattihummus

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

1 suuri tai 2 pientä bataattia (300 g)

1½ dl maustamatonta jogurttia 3 %

110 g tahinia

1 tl merisuolaa

1 tl currya

¼ tl cayennenpippuria

tarvittaessa tilkka maitoa

Valmistus

  • Kuori ja paloittele bataatti. Keitä paloja vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta ja anna jäähtyä.
  • Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 111 kcal

Proteiinia: 6,8 g

Rasvaa: 5,8 g

Hiilihydraattia: 9,3 g

Kuitua: 0,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee