Edamame-hummus

5 minuuttia
103 kcal

Edamamepavut ovat levinneet japanilaisista ravintoloista jo lounasruokaloiden salaattipöytiinkin. Kokeile edamameja myös hummukseen.

Nuorissa, vihreissä soijapavuissa eli edamamepavuissa on paljon proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Edamame-hummus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 66 g (pakastettuja) edamamepapuja silvittynä
  • 16 g tahinia
  • 20 g kypsennettyjä kikherneitä
  • ⅓ rkl soijakastiketta
  • ⅓ tl raastettua inkivääriä
  • murskattu valkosipulinkynsi
  • ¼ luomulimetin mehu ja raastettu kuori
  • ¼ dl vettä

Valmistus

  • Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  • HUOM! Pakastetut edamamepavut myydään yleensä palkoineen. Tarvitset kokonaisia papuja kaksinkertaisen määrän, että saat tarvittavan määrän papuja ilman palkoja. Pane pussi kulhoon, jossa on lämmintä vettä, jolloin pavut sulavat nopeasti. Poista palot eli silvi pavut.

täältä löydät hummuksen perusreseptin