Avokado-parsa- kvinoasalaatti

30 minuuttia
388 kcal

Kevyt salaatti, jossa on paljon proteiinia ja kuitua, valmistuu nopeasti.

Avokado-parsa-kvinoasalaatti

AVOKADOSALAATTI Kuumentamaton ruoka maistuu miedommalta kuin kypsennetty. Käytä reilulla kädellä mausteita ja anna ruoan hengittää hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

© wichmann+bendtsen

Avokado-parsa- kvinoasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

  • 80 g kvinoaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 100 g suippokaalia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • vesikrassia

Kastike

  • 2 dl rahkaa tai jogurttia
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • 1 kourallista ruohosipulia
  • ½ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Katko parsoista kuivat kannat pois, paloittele parsat ja käytä 1 minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmällä, juoksevalla vedellä.
  • Silppua kaali, puolita tomaatit ja viipaloi avokado.
  • Sekoita persilja- ja ruohosipulisilppu, sitruunamehu, suolaa ja pippuria rahkan joukkoon.
  • Sekoita kvinoa, suippokaali, parsa ja tomaatti varovasti nostellen. Jaa salaatti lautasille. Ripauta suolaa ja pippuria, lisää avokado ja krassi. Tarjoa kastike erikseen.

VINKKI Salaatin voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Lisää vain avokado ja krassi vasta juuri ennen tarjoilua.
VINKKI Murustettu feta on hyvä proteiinilisä salaattiin.