Romescokastike

25 minuuttia
254 kcal

Romescokastike sopii tapastarjoiluun, levitteeksi, salaattiin, pastaan ja juustosämpylään. Tässä romescokastikkeen ohje.

Romescokastiketta kulhossa

ROMESCOKASTIKE Romescokastike on täydellinen tapastarjoilun dippi leivälle, lihalle ja kalalle.

© wichmann+bendtsen

Romescokastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ punaista paprikaa
  • ½ dl manteleita
  • 46 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ⅓ kynsi valkosipulinkynttä
  • ⅓ tl paprikaa
  • ⅓ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl merisuolaa
  • ⅓ rkl punaviinietikkaa, voi jättää pois
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl vettä

Valmistus

  • Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot.
  • Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja pinta on saanut väriä.
  • Jauha paprikat, mantelit, valutetut aurinkotomaatit, valkosipuli, mausteet, etikka, öljy ja vesi tasaiseksi tahnaksi.

VINKKI Lisää romescoon tilkka vettä jos se on liian paksua. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.

Kunto Plus 12/2023