Romescokastike

25 minuuttia
254 kcal

Romescokastike sopii tapastarjoiluun, levitteeksi, salaattiin, pastaan ja juustosämpylään. Tässä romescokastikkeen ohje.

Romescokastiketta kulhossa

ROMESCOKASTIKE Romescokastike on täydellinen tapastarjoilun dippi leivälle, lihalle ja kalalle.

© wichmann+bendtsen

Romescokastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ punaista paprikaa
  • ½ dl manteleita
  • 46 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ⅓ kynsi valkosipulinkynttä
  • ⅓ tl paprikaa
  • ⅓ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl merisuolaa
  • ⅓ rkl punaviinietikkaa, voi jättää pois
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl vettä

Valmistus

  • Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot.
  • Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja pinta on saanut väriä.
  • Jauha paprikat, mantelit, valutetut aurinkotomaatit, valkosipuli, mausteet, etikka, öljy ja vesi tasaiseksi tahnaksi.

VINKKI: Lisää romescoon tilkka vettä jos se on liian paksua. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.

Kunto Plus 12/2023