© wichmann+bendtsen

Tomaatti-mustakaalikeitto

Lämmittävä keitto tomaatista, mustakaalista ja valkoisista pavuista valmistuu 20 minuutissa.

tiistai 12. tammikuuta 2016 teksti Anne Larsen ja Martin Kreutzer

Tomaatti-mustakaalikeitto

2 annosta

2 dl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja (1 dl kuivattuja papuja)

200 g musta- tai lehtikaalia

1-2 valkosipulinkynttä

2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

½ tl hienonnettuja chilihiutaleita

1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja, tai 4 dl hienonnettuja tomaatteja

6 dl kana- tai kasvislientä

merisuolaa ja mustapippuria

parmesaanijuustoa

 

Valmistus

  • Puhdista kaali ja poista lehdistä tarvittaessa paksut lehtiruodit.
  • Paloittele lehdet, huuhdo huolellisesti ja linkoa kuiviksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja kuullota valkosipuli siinä.
  • Lisää kaali ja sekoita hyvin.
  • Lisää chili, tomaatit sekä kana- tai kasvisliemi ja hauduta keittoa 5 minuuttia.
  • Lisää pavut ja kuumenna keitto.
  • Lisää ruokalusikallinen öljyä.
  • Soseuta nopeasti sauvasekoittimella.
  • Keiton ei tule olla sametinpehmeää, vaan rakenteeltaan karkeaa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele keitto lautasille.
  • Kata pöytään pala parme­saania ja raastinrauta.

 LUE MYÖS: Onko tomaattikeitto terveellistä?

Ravintosisältö/annos:

  • Energiaa: 425 kcal
  • Proteiinia: 23,4 g
  • Rasvaa: 20,5 g
  • Hiilihydraattia: 45,3 g
  • Kuitua: 15,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee