Tomaatti-mustakaalikeitto

20 minuuttia
425 kcal

Lämmittävä keitto tomaatista, mustakaalista ja valkoisista pavuista valmistuu 20 minuutissa.

Tomaatti-mustakaalikeitto

Tomaatti-mustakaalikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja (1 dl kuivattuja papuja)
  • 200 g musta- tai lehtikaalia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • 1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja, tai 4 dl hienonnettuja tomaatteja
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • parmesaanijuustoa

Valmistus

  • Puhdista kaali ja poista lehdistä tarvittaessa paksut lehtiruodit.
  • Paloittele lehdet, huuhdo huolellisesti ja linkoa kuiviksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja kuullota valkosipuli siinä.
  • Lisää kaali ja sekoita hyvin.
  • Lisää chili, tomaatit sekä kana- tai kasvisliemi ja hauduta keittoa 5 minuuttia.
  • Lisää pavut ja kuumenna keitto.
  • Lisää ruokalusikallinen öljyä.
  • Soseuta nopeasti sauvasekoittimella.
  • Keiton ei tule olla sametinpehmeää, vaan rakenteeltaan karkeaa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele keitto lautasille.
  • Kata pöytään pala parme­saania ja raastinrauta.

LUE MYÖS: Onko tomaattikeitto terveellistä?