Parsakaalileipä
© wichmann+bendtsen

Parsakaalileipä

Etkö saa syötyä suositeltua 600 grammaa kasviksia päivässä? Piilota ne leipään! Näissä resepteissä on käytetty runsaasti maukkaita kasviksia, jotka tuovat leipiin väriä, makua ja pitkään kylläisenä pitävää kuitua.

torstai 30. maaliskuuta 2017 teksti M. Kristensen

Parsakaalileipä

6 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

1 parsakaali, n. 300 g

3 munaa

3 rkl mantelijauhoa

1 kukkurainen tl psylliumia

1 tl suolaa

Parsakaalileivän valmistus

  • Hienonna parsakaalin kukinnot tehosekoittimessa pieneksi muruksi.
  • Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi joko käsin tai tehosekoittimessa.
  • Anna taikinan seistä 10 minuuttia, jotta psyllium ehtii turvota.
  • Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille puolen sentin vahvuiseksi neliöksi.
  • Paista leipää 18-20 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
  • Anna jäähtyä ja leikkaa kuudeksi neliön muotoiseksi palaksi.

Lue lisää superterveellisestä parsakaalista!

Ravintoarvo/kpl

Energiaa: 98 kcal

Proteiinia: 7,8 g

Rasvaa: 5,6 g

Hiilihydraattia: 4,8 g

Kuitua: 2,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee