Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

15 minuuttia
591 kcal

Rakastatko lohta? Tarjoile se hernemuhennoksen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja tulehdusta hillitsevää.

Kuva: Miklos Szabo

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja)
  • 250 g herneitä
  • 2 dl kanalientä tai vettä
  • 2 ruodotonta lohifileetä à 125 g
  • 1 rkl avokadoöljyä tai neitsytoliiviöljyä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • sitruunamehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 kourallinen tillinlatvoja
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kourallinen herneenversoja

Näin valmistat lohta ja hernemuhennosta

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kanaliemessä tai vedessä. Paista lohifileitä leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia.
  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä.
  • Annostele lohipalat hernemuhennoksen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä