Kuva: Miklos Szabo

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

Rakastatko lohta? Tarjoile se hernemuhennoksen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja tulehdusta hillitsevää.

keskiviikko 15. elokuuta 2018 teksti Anne Larsen

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

2 annosta

200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja) 
250 g herneitä 
2 dl kanalientä tai vettä 
2 ruodotonta lohifileetä à 125 g 
1 rkl avokadoöljyä tai 
neitsytoliiviöljyä 
kourallinen mintunlehtiä 
sitruunamehua 
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 
1 kourallinen tillinlatvoja 
1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä 
1 kourallinen herneenversoja


*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Lue tästä lisää ruokavaliosta, joka on tullut jäädäkseen!

Näin valmistat lohta ja hernemuhennosta

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kanaliemessä tai vedessä. Paista lohifileitä leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia. 
  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. 
  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä. 
  • Annostele lohipalat hernemuhennoksen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö:
Energiaa 591 kcal - Proteiinia 42,3 g - Rasvaa 26,5 g - Hiilihydraattia 53,9 g - Kuitua 14,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee