Lohta, hernepyreetä ja kikherneitä

15 minuuttia
591 kcal

Tykkäätkö lohesta? Tarjoile lohta hernepyreen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja matala-asteista tulehdusta hillitsevää.

Lohta ja hernepyreetä.

Lohta ja hernepyreetä.

© Kuva: Miklos Szabo

Lohta uunissa, hernepyreetä, kikherneitä ja tilliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja)
  • 250 g herneitä
  • 2 dl kanalientä tai vettä
  • 2 kpl. ruodotonta lohifileetä à 125 g
  • 1 rkl avokadoöljyä tai neitsytoliiviöljyä
  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • sitruunamehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 kourallinen tilliä
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kourallinen herneenversoja koristeluun

Valmistus: Lohta uunissa ja hernepyreetä

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kana- tai kasvisliemessä tai vedessä. Paista lohifileepihvit leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia.
  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä.
  • Annostele lohipalat hernepyreen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

###VINKKI
*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä