Kuva: Miklos Szabo

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

Rakastatko lohta? Tarjoile se hernemuhennoksen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja tulehdusta hillitsevää.

keskiviikko 15. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 3 minuuttia

Valmistusaika: 12 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja)

250 g herneitä

2 dl kanalientä tai vettä

2 ruodotonta lohifileetä à 125 g

1 rkl avokadoöljyä tai neitsytoliiviöljyä

kourallinen mintunlehtiä

sitruunamehua

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

1 kourallinen tillinlatvoja

1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 kourallinen herneenversoja

Näin valmistat lohta ja hernemuhennosta

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kanaliemessä tai vedessä. Paista lohifileitä leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia.
  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä.
  • Annostele lohipalat hernemuhennoksen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö:

Energiaa: 591 kcal

Proteiinia: 42,3 g

Rasvaa: 26,5 g

Hiilihydraattia: 53,9 g

Kuitua: 14,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee