Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

15 minuuttia
591 kcal

Rakastatko lohta? Tarjoile se hernemuhennoksen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja tulehdusta hillitsevää.

Kuva: Miklos Szabo

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja)
  • 250 g herneitä
  • 2 dl kanalientä tai vettä
  • 2 ruodotonta lohifileetä à 125 g
  • 1 rkl avokadoöljyä tai neitsytoliiviöljyä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • sitruunamehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 kourallinen tillinlatvoja
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kourallinen herneenversoja

Näin valmistat lohta ja hernemuhennosta

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kanaliemessä tai vedessä. Paista lohifileitä leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia.

  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä.

  • Annostele lohipalat hernemuhennoksen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background