Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

15 minuuttia
591 kcal

Rakastatko lohta? Tarjoile se hernemuhennoksen ja kikherneiden kanssa. Herkullista ja tulehdusta hillitsevää.

Kuva: Miklos Szabo

Lohta, hernemuhennosta, minttua ja avokadoöljyä sekä kikherneitä ja tilliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g liotettuja, keitettyjä kikherneitä* (noin 100 g kuivattuja)
  • 250 g herneitä
  • 2 dl kanalientä tai vettä
  • 2 ruodotonta lohifileetä à 125 g
  • 1 rkl avokadoöljyä tai neitsytoliiviöljyä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • sitruunamehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 kourallinen tillinlatvoja
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kourallinen herneenversoja

Näin valmistat lohta ja hernemuhennosta

  • Kiehauta herneitä pari minuuttia kanaliemessä tai vedessä. Paista lohifileitä leivinpaperin päällä uunivuoassa 200 °C:ssa 12 minuuttia.

  • Soseuta herneet sekä keitinliemi, oliivi- tai avokadoöljy ja minttu, ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Kääntele tillisilppu kikherneiden sekaan pannulla rypsiöljyssä.

  • Annostele lohipalat hernemuhennoksen päälle ja lisää kikherneet sekä herneenversot.

*Kikherneitä kannattaa pakastaa keitettynä annospusseihin.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background