Myslikeksit

30 minuuttia
196 kcal

Herkulliset ja terveelliset keksit on helppo myös mukaan välipalaksi.

Myslikeksit

1-2-3 – Herkullisia lämpimäisiä alta aikayksikön.

© wichmann+bendtsen

Myslikeksit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 7½ g kuivattuja hedelmiä tai marjoja
  • 6¼ g pähkinöitä
  • 18 g kaurahiutaleita
  • 3 g mantelijauhoa
  • 16 g siemeniä
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 25 g taateleita
  • ¼ dl hunajaa
  • ¼ kananmuna
  • 6¼ g vaaleaa tahinia tai pähkinävoita

Valmistus

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Rouhi kuivahedelmät ja pähkinät.
  • Sekoita rouhe ja kuivat aineet.
  • Poista taateleista kivet ja sekoita ne, hunaja, muna ja tahini tasaiseksi massaksi.
  • Sekoita taatelimassa ja kuivat aineet hyvin keskenään.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile taikinasta paperille 16 keksiä. Painele keksit litteiksi.
  • Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen.

VINKKI
Kaurahiutaleiden tilalla voi käyttää myös mysliä.