Terveellisiä reseptejä Päivällinen Vihannessp... Vihannesspagetti, pinaattipesto ja paistettu lohi 30 minuuttia 414 kcal Raikas kesäkurpitsaspagetti pinaattipeston ja paistetun lohen kanssa tuo lautaselle kesäisiä makuja. Teksti: Michelle Kristensen 6. huhtikuuta 2016 Vihannesspagettia, pinaattipestoa ja lohta Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Kasvispasta 1 pieni kesäkurpitsaa 6 (pitkää) retiisiä 8 parsaa Pesto 2 kourallista pinaattia 1 kourallista manteleita 20 g parmesaaniraastetta ½ tl suolaa 1 valkosipulinkynsi 1 tl neitsytoliiviöljyä ½ sitruunan kuori ja mehu Lohi 2 palaa lohta à 150 g 1 tl (mustia) seesaminsiemeniä merisuolaa pippuria ¼ limetin mehu Annoksiin 2 kourallista pinaattia 2 kourallista sinimailasen (alfalfa) tai pavun ituja Valmistus Purista limemehua lohipaloille, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja seesaminsiemeniä. Kypsennä 175 asteessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia. Viipaloi kesäkurpitsa, retiisit ja parsat pitkittäin "pastaksi" (leikkurilla). Paahda mantelit kuivalla pannulla. Jauha peston ainekset, mutta jätä rakenne karkeaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Voit kuumentaa "pastan" käyttämällä sen nopeasti kuumassa vedessä. Sekoita lähes kaikki pesto "pastan" joukkoon. Jaa pinaatti, pavut ja "pasta" lautasille. Nosta lohipalat päälle ja lisää loppu pesto koristeeksi. LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä VINKKI! Pestoa voi tehdä myös pakasteherneistä. LohiPinaatti