Vihannesspagetti, pinaattipesto ja paistettu lohi

30 minuuttia
344 kcal

Raikas kesäkurpitsaspagetti pinaattipeston ja paistetun lohen kanssa tuo lautaselle kesäisiä makuja.

vihannesspagettia, pinaattia, parsaa ja lohta

Vihannesspagettia, pinaattipestoa ja lohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kesäkurpitsaa
  • 6 retiisiä
  • 8 parsaa

Pesto

  • 100 g pinaattia
  • 22 g manteleita
  • 20 g parmesaaniraastetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • (1 rkl vettä)
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori

Lohi

  • 2 annospalaa lohifileetä
  • 1 tl ryytineidonsiemeniä (tai seesaminsiemeniä)
  • Merisuolaa, pippuria myllystä
  • ¼ luomusitruunan mehu ja kuori
  • Pinaatinlehtiä ja ituja pediksi

Valmistus

  • **Vihannesspagetti: Leikkaa kasvikset suikaleiksi mandoliinileikkurilla tai suikaloi kuorimaveitsellä.**
  • Pesto: Paahda manteleita paistinpannussa 4 minuuttia. Anna jäähtyä. Pane kaikki pestoainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.
  • Lohi: Mausta lohi limetillä, ripottele pinnalle siemenet. Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 15 minuuttia.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä