Vihannesspagetti, pinaattipesto ja paistettu lohi

30 minuuttia
414 kcal

Raikas kesäkurpitsaspagetti pinaattipeston ja paistetun lohen kanssa tuo lautaselle kesäisiä makuja.

vihannesspagettia, pinaattia, parsaa ja lohta

Vihannesspagettia, pinaattipestoa ja lohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kasvispasta

  • 1 pieni kesäkurpitsaa
  • 6 (pitkää) retiisiä
  • 8 parsaa

Pesto

  • 2 kourallista pinaattia
  • 1 kourallista manteleita
  • 20 g parmesaaniraastetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl neitsytoliiviöljyä
  • ½ sitruunan kuori ja mehu

Lohi

  • 2 palaa lohta à 150 g
  • 1 tl (mustia) seesaminsiemeniä
  • merisuolaa
  • pippuria
  • ¼ limetin mehu

Annoksiin

  • 2 kourallista pinaattia
  • 2 kourallista sinimailasen (alfalfa) tai pavun ituja

Valmistus

  • Purista limemehua lohipaloille, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja seesaminsiemeniä. Kypsennä 175 asteessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  • Viipaloi kesäkurpitsa, retiisit ja parsat pitkittäin "pastaksi" (leikkurilla).
  • Paahda mantelit kuivalla pannulla. Jauha peston ainekset, mutta jätä rakenne karkeaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  • Voit kuumentaa "pastan" käyttämällä sen nopeasti kuumassa vedessä. Sekoita lähes kaikki pesto "pastan" joukkoon.
  • Jaa pinaatti, pavut ja "pasta" lautasille. Nosta lohipalat päälle ja lisää loppu pesto koristeeksi.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

VINKKI! Pestoa voi tehdä myös pakasteherneistä.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background