Päivän ravintosuunnitelma: tulehdusta hillitsevä ruoka
Näin syöt tulehdusta hillitsevää ruokaa tavallisena arkipäivänä.
Näin syöt tulehdusta hillitsevää ruokaa tavallisena arkipäivänä.
Ravintosuunnitelma on tiukka, eikä sisällä kulinaarisia ihmeitä, mutta seitsemän tulehdusta ehkäisevän raaka-aineryhmän aineksista on kuitenkin mahdollista valmistaa herkullista ruokaa.
LUE MYÖS: KUNTO PLUS Ruokavalio – laihdu terveellisesti ja turvallisesti
Tältä näyttää tulehdusta hillitsevän päivän ruokavalio:
Aamiainen:
Aamupäivän välipala:
Lounas:
Iltapäivän välipala:
Illallinen:
Jälkiruoka:
Ainekset:
Tee näin: Keitä ohrahelmiä 10 minuuttia ja anna niiden jäähtyä puoli tuntia. Liota hiiva 240 ml:aan vettä. Sekoita joukkoon ohrahelmet, ruisjauho, banaani, pellavansiemengeeli sekä suola. Vaivaa taikina kunnolla. Anna taikinan kohota 30 minuuttia ja vaivaa uudelleen. Kaada taikina leipävuokaan ja kohota 35 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
KUNTO PLUS 13/2011.