Inkiväärillä maustettu kanakeitto

Erilainen kanakeitto.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Inkiväärillä maustettu kanakeitto

2 annosta

AINEKSET

0,75 l kana- tai kasvislientä

250 g keitettyä broileria

1 salottisipuli

1 sitruunaruohon varsi

½ kaalia

30 gramman pala inkivääriä

1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

6 retiisiä

1 sitruuna

silopersiljaa tai herneenversoja

Kanaliemi

Kokonainen kana tai broileri

3 purjoa paloina

½ juuriselleriä viipaleina

1 sipuli

1 porkkana

nippu timjamia

1 rkl merisuolaa

  • Pane ainekset kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Keitä noin tunti.

  • Anna vetäytyä vielä puolisen tuntia.
  • Nosta kana liemestä ja perkaa lihat. Siivilöi liemi.
  • Sekä kana että liemi voidaan pakastaa.

  • Käytä keittoon kanaa tai broilerin rintaa tai sisäfilettä, jota keität miedosti suolatussa vedessä 20 minuuttia ja paloittelet keittoon.
  • Silppua sipuli hienoksi.
  • Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja pätki sisus paloiksi.

  • Suikaloi kaali hienoksi.

  • Kaada öljy kattilaan, lisää mausteet, sitruunaruoho, sipuli ja kaali sekä suolaa ja pippuria ja anna ainesten kuullottua ja hautua pehmeäksi.

  • Lisää kasvis- tai kanaliemi. Raasta inkivääri ja lisää se kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 7 minuuttia.

  • Lisää joukkoon broileri- tai kanapalat ja kuumenna kiehuvaksi.

  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele retiisiviipaleilla, sitruunaviipaleilla, herneeversoilla tai lehtipersiljalla.

  • Jos haluat keitosta täyttävämpää, lisää joukkoon keitettyjä ohrasuurimoita.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 380 kcal

Proteiinia: 35 g

Rasvaa: 15,7 g

Hiilihydraattia: 29,4 g

Kuitua: 8,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee