Inkiväärillä maustettu kanakeitto

380 kcal

Erilainen kanakeitto.

Inkiväärillä maustettu kanakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • l kana- tai kasvislientä
  • 250 g keitettyä broileria
  • 1 salottisipuli
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • ½ kaalia
  • 30 gramman pala inkivääriä
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 6 retiisiä
  • 1 sitruuna
  • silopersiljaa tai herneenversoja

Kanaliemi

  • Kokonainen kana tai broileri
  • 3 purjoa paloina
  • ½ juuriselleriä viipaleina
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • nippu timjamia
  • 1 rkl merisuolaa

Valmistus

  • Pane ainekset kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Keitä noin tunti.
  • Anna vetäytyä vielä puolisen tuntia.
  • Nosta kana liemestä ja perkaa lihat. Siivilöi liemi.
  • Sekä kana että liemi voidaan pakastaa.
  • Käytä keittoon kanaa tai broilerin rintaa tai sisäfilettä, jota keität miedosti suolatussa vedessä 20 minuuttia ja paloittelet keittoon.
  • Silppua sipuli hienoksi.
  • Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja pätki sisus paloiksi.
  • Suikaloi kaali hienoksi.
  • Kaada öljy kattilaan, lisää mausteet, sitruunaruoho, sipuli ja kaali sekä suolaa ja pippuria ja anna ainesten kuullottua ja hautua pehmeäksi.
  • Lisää kasvis- tai kanaliemi. Raasta inkivääri ja lisää se kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 7 minuuttia.
  • Lisää joukkoon broileri- tai kanapalat ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele retiisiviipaleilla, sitruunaviipaleilla, herneeversoilla tai lehtipersiljalla.
  • Jos haluat keitosta täyttävämpää, lisää joukkoon keitettyjä ohrasuurimoita.