Inkiväärillä maustettu kanakeitto

Erilainen kanakeitto.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

(2 annosta)

0,75 litraa kana- tai kasvislientä
250 g keitettyä broileria
1 salottisipuli
1 sitruunaruohon varsi
½ kaalia
30 gramman pala inkivääriä
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
6 retiisiä
1 sitruuna
silopersiljaa tai herneenversoja


Kanaliemi

Kokonainen kana tai broileri
3 purjoa paloina
½ juuriselleriä viipaleina
1 sipuli
1 porkkana
nippu timjamia
1 rkl merisuolaa


  • Pane ainekset kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Keitä noin tunti.

  • Anna vetäytyä vielä puolisen tuntia.

  • Nosta kana liemestä ja perkaa lihat. Siivilöi liemi.

  • Sekä kana että liemi voidaan pakastaa.
  • Käytä keittoon kanaa tai broilerin rintaa tai sisäfilettä, jota keität miedosti suolatussa vedessä 20 minuuttia ja paloittelet keittoon.
  • Silppua sipuli hienoksi.
  • Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja pätki sisus paloiksi.

  • Suikaloi kaali hienoksi.

  • Kaada öljy kattilaan, lisää mausteet, sitruunaruoho, sipuli ja kaali sekä suolaa ja pippuria ja anna ainesten kuullottua ja hautua pehmeäksi.

  • Lisää kasvis- tai kanaliemi. Raasta inkivääri ja lisää se kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 7 minuuttia.

  • Lisää joukkoon broileri- tai kanapalat ja kuumenna kiehuvaksi.

  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele retiisiviipaleilla, sitruunaviipaleilla, herneeversoilla tai lehtipersiljalla.

  • Jos haluat keitosta täyttävämpää, lisää joukkoon keitettyjä ohrasuurimoita.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee