Vegaaninen aamiainen: avokadoleipää, chilihummusta ja naposteluvihanneksia

20 minuuttia
522 kcal

Aamiaispöytään ei tarvitse kattaa eläinperäisiä tuotteita. Tämä aamiainen antaa vihreää energiaa niin vegaaneille kuin muillekin.

Avokado ja chilihummus

POLKAISE PÄIVÄ HYVIN KÄYNTIN syömällä kasviksia heti aamupalalla.

© wichmann+bendtsen

Vegaaninen aamiainen: avokadoleipää, chilihummusta ja naposteluvihanneksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

  • 2 viipaletta täysjyväleipää
  • 1 avokado
  • ½ sitruunan mehu
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, myllystä
  • 1 kourallista tuoreita ituja
  • 400 g naposteluvihanneksia

Chilihummus

  • ½ tlk kikherneitä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 60 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl vettä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, myllystä

Valmistus

  • Yhdistä hummusainekset ja soseuta, kunnes tahna on tasaista ja sileää. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
  • Levitä leipäviipaleille hummusta ja lisää päälle avokadosiivuja, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja tuoreita ituja.
  • Tarjoile loppu hummus dippinä naposteluvihanneksille.

Vinkkejä

  • Tee avokadoleivästä erityisen ihana katsella (ja syödä) koristelemalla se pikkelöidyllä punasipulilla, ohuilla fenkolilastuilla tai muulla vastaavalla.
  • Hummuksen voi korvata (vegaanisella) pestolla.
  • Jos et ole vegaani, voit halutessasi lisätä avokadoleivän päälle paistetun kananmunan tai pekonia.