Maapähkinäbrowniet

40 minuuttia
313 kcal

Browniet maistuvat käytänössä kaikille. Tässä ohje vegaaniversioon.

Browniet ja maapähkinärouhetta vadilla.

BROWNIET – Vegaaninen, maapähkinävoilla päällystetty brownie

© wichmann+bendtsen

Maapähkinäbrowniet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 leivosta

  • 50 g taateleita
  • 4 g vegaanivoita
  • ⅓ dl kaurajuomaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ rkl kaakaojauhetta
  • 8⅓ g 50 g 70 % suklaata
  • ¼ dl vehnäjauhoja

Päälle

  • ⅔ rkl pehmeää maapähkinävoita
  • ⅓ rkl maapähkinöitä

Valmistus

  • Poista taateleista kivet. Sulata voi. Jauha taatelit, kaurajuoma, vaniljajauhe, suola ja kaakaojauhe tasaiseksi massaksi. Rouhi suklaa ja sekoita jauhojen kanssa taikinaan.
  • Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn tai voideltuun noin 18 x 18 cm vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla tai haarukalla. Browniet saavat jäädä vähän tahmeaksi keskeltä.
  • Anna jäähtyä vuoassa, paloittele leivoksiksi, levitä päälle maapähkinävoita ja ripottele pähkinärouhetta.

Miten leivotaan vegaaninen suklaakakku?

VINKKI! Viimeistele browniet ripauksella sormisuolaa.


Newsletter background