Mehevä kikherneburgeri

40 minuuttia
476 kcal

Jauhelihapihvi vaihtui vegaaniseen kikhernepihviin. Kokeile täydellistä vegaaniburgeria.

Hampurilainen leikkuulaudalla

BURGERI – Avokado, punasipuli, korianteri ja mausteinen kastike viimeistelevät vegaanisen kikherneburgerin.

© wichmann+bendtsen

Mehevä kikherneburgeri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 4 kpl

Kikhernepihvit

  • ¾ rkl oliiviöljyä
  • ½ punasipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ tlk kikherneitä
  • ¼ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl savupaprikaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ nippu korianteria

Mausteinen majoneesi

  • ½ dl vegaanimajoneesia
  • ½ tl srirachaa tai muuta vahvaa maustekastiketta
  • ½ tl limettimehua
  • ¼ tl sipulijauhetta
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl agavesiirappia

Burgerit

  • ½ avokado
  • ½ sydänsalaatti
  • 2 täysjyvähampurilaissämpylää
  • 2 rkl marinoitua punasipulia
  • 2 rkl mausteista majoneesia
  • 2 rkl tomaattiketsuppia

Valmistus

  • Hienonna punasipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota 0,5 ruokalusikallisessa öljyä noin 5 minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Jauha pihviainekset ja 1 rkl öljyä karkeaksi massaksi.
  • Muotoile massasta 4 pihviä leivinpaperin päälle ja kypsennä niitä 20 minuuttia 200 asteessa. Käännä lastalla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  • Sekoita majoneesi.
  • Viipaloi avokado, silppua salaatti ja lämmitä sämpylät. Täytä burgerit pihveillä, avokadolla, sipulilla, salaatilla, majoneesilla ja ketsupilla.