Marinoitu punasipuli on niin hyvää, että siihen jää kerrasta koukkuun. Onneksi sitä on helppo tehdä!
Täältä saat 2 hyvää marinoitu punasipuli -reseptiä. Toinen valmistuu muutamassa minuutissa!
Kaikki tietämisen arvoinen marinoidusta punasipulista
VIDEO: Helppo pikkelöity punasipuli
VIDEO: Katso, kuinka helppoa ja nopeaa on valmistaa pikkelöityä punasipulia – käytä sitä leivän päällä, hampurilaisissa, salaateissa, hotdogeissa sekä lihan ja kalan lisukkeena. © M.Wium
Marinoitu punasipuli
1 annos
Aika yhteensä: 10 minuuttia - Vetäytymisaika: 6-8 tuntia
2 kpl punasipulia
1 dl vettä
1 dl omenasiiderietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl pippuria
Valmistus
- Viipaloi sipulit lasipurkkiin.
- Keitä muita aineksia kevyesti pari minuuttia.
- Kaada neste sipulien päälle ja sulje purkki.
- Anna tekeytyä 6–8 tuntia.
Voit maustaa punasipulin myös esimerkiksi teelusikallisella korianterinsiemeniä, fenkolinsiemenillä tai juustokuminansiemenillä tai tähtiäaniksella.
Pikamarinoitu punasipuli
2 annosta
Aika yhteensä: 10 minuuttia
1 kpl punasipuli
4 tl balsamicoa
2 tl sokeria
Valmistus
- Viipaloi sipulit – mitä ohuempia viipaleita teet, sen pehmeämpää sipulista tulee ja päinvastoin.
- Sekoita balsamico ja sokeri, kääntele liemi punasipuliviipaleiden joukkoon. Valmista!
Muunnelmia marinoidun punasipulin perusreseptiin
Perusreseptiä voi muunnella mausteilla ja yrteillä. Kokeile esimerkiksi seuravia:
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 1 tl tähtianis
- 1 tuore chili suikaleina
- Pari tuoretta rosmariininoksaa
- 5–6 valkosipulinkynttä
Mihin kaikkeen marinoitu punasipuli sopii?
Mihin vain! Burgereihin, hodareihin, sandwicheihin, wrapeihin, tacoihin, paistetun halloumin kanssa, salaatteihin ja lihan ja kalan lisukkeeksi.
Terveellisiä ja herkullisia reseptejä, joihin marinoitu punasipuli sopii:


Voiko marinoitua punasipulia tehdä ilman sokeria?
Kyllä voi. Käytä keinomakeutusainetta, kuten steviaa tai vastaavaa.
Marinoitus punasipulia syödään yleensä niin vähän, että sipulin marinointi ei ehkä ole ensimmäinen kohde, jos sokeria täytyy karsia, varsinkin, kun suurin osa sokerista jää liemeen, jota ei syödä. Mutta ilmankin sokeria punasipulin marinoiminen kyllä onnistuu.
Kuinka kauan marinoitu punasipuli säilyy?
Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Tosin ei ole todennäköistä, että sitä tarvitsisi sälyttää niin kauaa – niin hyvää se on.
Jos haluat varmistaa marinoidun punasipulin säilymisen, desinfioi purkkia uunissa 90 asteessa noin 10 minuuttia ja pidä kantta muutama minuutti kiehuvassa vedessä ennen marinoidun punasipulin purkittamista. Huolehdi myös siitä, että siplulivipaleet ovat liemen pinnan alla, niin ne eivät pääse hapettumaan.