Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista

10 minuuttia

Marinoitu punasipuli on superherkullista ja sopii moniin ruokiin burgereista pihveihin ja salaatteihin. Täältä 2 helppoa ja herkullista reseptiä!

Marinoitua punasipulia lasipurkissa

Marinoitu punasipuli antaa makua niin burgereihin ja täytettyihin leipiin kuin salaatteihinkin.

© iStock

Marinoitu punasipuli on niin hyvää, että siihen jää kerrasta koukkuun. Onneksi sitä on helppo tehdä!

Täältä saat 2 hyvää marinoitu punasipuli -reseptiä. Toinen valmistuu muutamassa minuutissa!

Kaikki tietämisen arvoinen marinoidusta punasipulista

VIDEO: Helppoa marinoitua punasipulia

VIDEO: Näin helppoa ja nopeaa on valmistaa marinoitua punasipulia – käytä sitä sämpylöiden ja kerrolepipien täytteenä, hampurilaisissa, salaateissa, hotdogeissa sekä lihan ja kalan lisukkeena. © M. Wium

Marinoitu punasipuli

10 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 kpl. punasipulia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl pippuria

Valmistus

  • Viipaloi sipulit lasipurkkiin.
  • Keitä muita aineksia kevyesti pari minuuttia.
  • Kaada neste sipulien päälle ja sulje purkki.
  • Anna tekeytyä 6–8 tuntia.

Voit maustaa punasipulin myös esimerkiksi teelusikallisella korianterinsiemeniä, fenkolinsiemenillä tai juustokuminansiemenillä tai tähtiäaniksella.

Pikamarinoitu punasipuli

10 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kpl. punasipuli
  • 4 tl balsamicoa
  • 2 tl sokeria

Valmistus

  • Viipaloi sipulit – mitä ohuempia viipaleita teet, sen pehmeämpää sipulista tulee ja päinvastoin.
  • Sekoita balsamico ja sokeri, kääntele liemi punasipuliviipaleiden joukkoon. Valmista!

Muunnelmia marinoidun punasipulin perusreseptiin

Perusreseptiä voi muunnella mausteilla ja yrteillä. Kokeile esimerkiksi seuravia:

  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 tl tähtianis
  • 1 tuore chili suikaleina
  • Pari tuoretta rosmariininoksaa
  • 5–6 valkosipulinkynttä

Mihin kaikkeen marinoitu punasipuli sopii?

Mihin vain! Burgereihin, hodareihin, sandwicheihin, wrapeihin, tacoihin, paistetun halloumin kanssa, salaatteihin ja lihan ja kalan lisukkeeksi.
Terveellisiä ja herkullisia reseptejä, joihin marinoitu punasipuli sopii:

Pohjolan kulho
Kaalihodari herkullisella täytteellä

KAALIHODARI HERKULLISELLA TÄYTTEELLÄ Reseptin näet täältä

Voiko marinoitua punasipulia tehdä ilman sokeria?

Kyllä voi. Käytä keinomakeutusainetta, kuten steviaa tai vastaavaa.

Marinoitus punasipulia syödään yleensä niin vähän, että sipulin marinointi ei ehkä ole ensimmäinen kohde, jos sokeria täytyy karsia, varsinkin, kun suurin osa sokerista jää liemeen, jota ei syödä. Mutta ilmankin sokeria punasipulin marinoiminen kyllä onnistuu.

Kuinka kauan marinoitu punasipuli säilyy?

Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Tosin ei ole todennäköistä, että sitä tarvitsisi sälyttää niin kauaa – niin hyvää se on.

Jos haluat varmistaa marinoidun punasipulin säilymisen, desinfioi purkkia uunissa 90 asteessa noin 10 minuuttia ja pidä kantta muutama minuutti kiehuvassa vedessä ennen marinoidun punasipulin purkittamista. Huolehdi myös siitä, että siplulivipaleet ovat liemen pinnan alla, niin ne eivät pääse hapettumaan.