Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista
Marinoitu punasipuli on superherkullista ja sopii moniin ruokiin burgereista pihveihin ja salaatteihin. Täältä 2 helppoa ja herkullista reseptiä!
Marinoitu punasipuli on superherkullista ja sopii moniin ruokiin burgereista pihveihin ja salaatteihin. Täältä 2 helppoa ja herkullista reseptiä!
Marinoitu punasipuli on niin hyvää, että siihen jää kerrasta koukkuun. Onneksi sitä on helppo tehdä!
Täältä saat 2 hyvää marinoitu punasipuli -reseptiä. Toinen valmistuu muutamassa minuutissa!
VIDEO: Näin helppoa ja nopeaa on valmistaa marinoitua punasipulia – käytä sitä sämpylöiden ja kerrolepipien täytteenä, hampurilaisissa, salaateissa, hotdogeissa sekä lihan ja kalan lisukkeena. © M. Wium
Voit maustaa punasipulin myös esimerkiksi teelusikallisella korianterinsiemeniä, fenkolinsiemenillä tai juustokuminansiemenillä tai tähtiäaniksella.
Perusreseptiä voi muunnella mausteilla ja yrteillä. Kokeile esimerkiksi seuravia:
Mihin vain! Burgereihin, hodareihin, sandwicheihin, wrapeihin, tacoihin, paistetun halloumin kanssa, salaatteihin ja lihan ja kalan lisukkeeksi.
Terveellisiä ja herkullisia reseptejä, joihin marinoitu punasipuli sopii:
Kyllä voi. Käytä keinomakeutusainetta, kuten steviaa tai vastaavaa.
Marinoitus punasipulia syödään yleensä niin vähän, että sipulin marinointi ei ehkä ole ensimmäinen kohde, jos sokeria täytyy karsia, varsinkin, kun suurin osa sokerista jää liemeen, jota ei syödä. Mutta ilmankin sokeria punasipulin marinoiminen kyllä onnistuu.
Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Tosin ei ole todennäköistä, että sitä tarvitsisi sälyttää niin kauaa – niin hyvää se on.
Jos haluat varmistaa marinoidun punasipulin säilymisen, desinfioi purkkia uunissa 90 asteessa noin 10 minuuttia ja pidä kantta muutama minuutti kiehuvassa vedessä ennen marinoidun punasipulin purkittamista. Huolehdi myös siitä, että siplulivipaleet ovat liemen pinnan alla, niin ne eivät pääse hapettumaan.