Marinoitua punasipulia lasipurkissa

Marinoitu punasipuli antaa makua niin burgereihin ja täytettyihin leipiin kuin salaatteihinkin.

© iStock

Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista

Marinoitu punasipuli on superherkullista ja sopii moniin ruokiin burgereista pihveihin ja salaatteihin. Täältä 2 helppoa ja herkullista reseptiä!

torstai 12. huhtikuuta 2018 teksti I. Eriksen ja S. Leth

Marinoitu punasipuli on niin hyvää, että siihen jää kerrasta koukkuun. Onneksi sitä on helppo tehdä!

Täältä saat 2 hyvää marinoitu punasipuli -reseptiä. Toinen valmistuu muutamassa minuutissa!

Kaikki tietämisen arvoinen marinoidusta punasipulista

 

VIDEO: Helppo pikkelöity punasipuli  

VIDEO: Katso, kuinka helppoa ja nopeaa on valmistaa pikkelöityä punasipulia – käytä sitä leivän päällä, hampurilaisissa, salaateissa, hotdogeissa sekä lihan ja kalan lisukkeena.  © M.Wium

 

Marinoitu punasipuli

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 10 minuuttia - Vetäytymisaika: 6-8 tuntia

AINEKSET

2 kpl punasipulia

1 dl vettä

1 dl omenasiiderietikkaa

1 rkl hunajaa

½ tl pippuria

Voit maustaa punasipulin myös esimerkiksi teelusikallisella korianterinsiemeniä, fenkolinsiemenillä tai juustokuminansiemenillä tai tähtiäaniksella. 

Pikamarinoitu punasipuli

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 10 minuuttia

AINEKSET

1 kpl punasipuli

4 tl balsamicoa

2 tl sokeria

 

Muunnelmia marinoidun punasipulin perusreseptiin

Perusreseptiä voi muunnella mausteilla ja yrteillä. Kokeile esimerkiksi seuravia:

  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 tl tähtianis
  • 1 tuore chili suikaleina
  • Pari tuoretta rosmariininoksaa
  • 5–6 valkosipulinkynttä

Mihin kaikkeen marinoitu punasipuli sopii?

Mihin vain! Burgereihin, hodareihin, sandwicheihin, wrapeihin, tacoihin, paistetun halloumin kanssa, salaatteihin ja lihan ja kalan lisukkeeksi. 
Terveellisiä ja herkullisia reseptejä, joihin marinoitu punasipuli sopii: 

Pohjolan kulho
Pohjolan kulho

Reseptin näet täältä

Kaalihodari herkullisella täytteellä
Kaalihodari herkullisella täytteellä

Reseptin näet täältä

 

Voiko marinoitua punasipulia tehdä ilman sokeria?

Kyllä voi. Käytä keinomakeutusainetta, kuten steviaa tai vastaavaa. 

Marinoitus punasipulia syödään yleensä niin vähän, että sipulin marinointi ei ehkä ole ensimmäinen kohde, jos sokeria täytyy karsia, varsinkin, kun suurin osa sokerista jää liemeen, jota ei syödä. Mutta ilmankin sokeria punasipulin marinoiminen kyllä onnistuu.

 

Kuinka kauan marinoitu punasipuli säilyy?

Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Tosin ei ole todennäköistä, että sitä tarvitsisi sälyttää niin kauaa – niin hyvää se on. 

Jos haluat varmistaa marinoidun punasipulin säilymisen, desinfioi purkkia uunissa 90 asteessa noin 10 minuuttia ja pidä kantta muutama minuutti kiehuvassa vedessä ennen marinoidun punasipulin purkittamista. Huolehdi myös siitä, että siplulivipaleet ovat liemen pinnan alla, niin ne eivät pääse hapettumaan. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee