Vegaaninen perunapizza, pestoa ja marinoitua punasipulia

1 tuntia
699 kcal

Anna lähipitserialle vapaapäivä ja vaihda numero 17 tähän kotitekoiseen herkkuun, jossa on hieman enemmän kuituja.

Perunoilla, pestolla ja marinoidulla punasipulilla täytetty pizza.

PERUNAPIZZA – Tästä saat runsaasti kuitua, joka hemmottelee ruoansulatusta.

© wichmann+bendtsen

Vegaaninen perunapizza, pestoa ja marinoitua punasipulia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • 12 g hiivaa
  • ¾ dl kädenlämpöistä vettä
  • ½ dl vegaanista maustamatonta jogurttia tai creme fraichea
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¾ tl merisuolaa
  • 100 g täysjyvädurumvehnäjauhoja
  • 100 g vehnäjauhoja

Persiljapesto

  • ¼ nippu lehtipersiljaa
  • ¾ rkl pinjansiemeniä
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vastarouhittua

Täyte

  • 50 g vegaanista juustoraastetta
  • ½ annos persiljapestoa, ks. ohje edellä
  • perunaa
  • 2 rkl marinoitua punasipulia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vastarouhittua
  • ½ kourallista kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen ja lisää jogurtti, öljy ja suola. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhot vähän kerrallaan sekoittaen. Vaivaa taikinaa kevyesti ja anna levätä kulhossa puhtaan liinan alla 30 minuutta.
  • Kuumenna uuni 230 asteeseen.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpaperin päällä. Käännä reunat taikinan alle.
  • Sekoita kaikki peston ainekset sileäksi tahnaksi.
  • Levitä pohjille vegaanista juustoa, pestoa ja ohuita perunaviipaleita. Paista 12 min.
  • Lisää päälle marinoitua punasipulia, suolaa, pippuria ja hienonnettua persiljaa.

VINKKI

  • Viipaloi perunat hyvin ohuiksi, jotta ne ehtivät kypsyä. Jos haluat ­paksumpia viipaleita, esikypsennä ne keittämällä.
  • Jos sinulla on rucolaa, valmista siitä herkullinen salaatti. Vähän vinegretteä, siemeniä tai pähkinöitä ja mitä tahansa hedelmäkulhossasi piileksii, niistä saat täydellisen lisukkeen tälle pizzalle.
  • Laita pellit uuniin siksi aikaa kun se kuumenee. Paista pizzapohjat kuumilla pelleillä, niin pohjista tulee erityisen rapeat.