Broileri-pastasalaatti
Jos pidät pastasta, ihastut tähän broileripastasalaattiin. Kokeile vaikka heti tänä iltana. Katso myös kaikki vinkkimme, joiden avulla teet terveellistä ja herkullista pastasalaattia.
Jos pidät pastasta, ihastut tähän broileripastasalaattiin. Kokeile vaikka heti tänä iltana. Katso myös kaikki vinkkimme, joiden avulla teet terveellistä ja herkullista pastasalaattia.
KUNTO PLUSsan kana-feta-pastasalaatti, jossa on kanaa, herneitä, fetaa ja marinoitua punasipulia, on nopea ja helppo arkiruoka – herkullinen ja terveellinen päivällinen valmistuu 20 minuutissa. Hyvää ruokahalua!
Haluatko tehdä itse marinoitua sipulia? Tässä ohje Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista
Pastasalaatit sopivat täydellisesti piknikille, juhliin ja arkeen. Ne ovat sekä laittajan että niiden syöjien keskuudessa.
Italialaiset varmaan puistelevat päätään, mutta näillä leveysasteilla rakastetaan pastasalaattia, koska se on täyteläistä ja hyvää. Pastasalaatin tekeminen on helppoa, sen voi valmistaa etukäteen ja joukkoon voi lisätä mitä sattuu olemaan ja omia terveellisiä suosikiraaka-aineitaan. Jos et usko, kokeile broileri-pastasalaattiamme.
Kalorimäärä riippuu tietenkin salaatin aineksista. KUNTO PLUSsan kana-pastasalaattiannoksessa on 545 kcal.
Näin ruuvaat pastasalaatin kalorimäärää ALAS:
Tavallisena arkipäivänä pastasalaatti on hyvä valinta. Se on helppo valmistaa. Sillä aikaa kun pasta kypsyy ja jäähtyy, ehdit pilkkoa kasvikset ja avata tonnikala- ja pestopurkit. Kun valitset ainekset viisaasti, pastasalaatti voi olla halpaa, ilmastoystävällistä ja terveellistä ruokaa.
Täältä saat vinkkejä siitä, miten pastasalaatista saa terveellisemmän:
Myönnetään, kuulostaa oudolta, mutta se on totta. Sama määrä pastaa kylmänä nautittuna on terveellisempää kuin kuuma pasta. Taikasana on resistentti tärkkelys, ja seuraavana tulee tieteellinen selvitys miksi.
Pastasalaattiin voi tehdä yhden kolmesta kastikevaihtoehdosta, vinegretin, pestokastikkeen tai jogurttikastikkeen. Kastikkeen voi jättää poiskin, mutta salaatista tulee silloin kuivaa, ja kastike myös sitoo salaatin ainesten maut yhteen ja tekee niille ihmeitä.
Italiassa annokseen varataan 70–80 grammaa kypsentämätöntä pastaa ruokailijaa kohti. Lapsille vähemmän ja isoille miehille enemmän. Tarjottavan pastasalaatin määrä riippuu siitä onko se pääruoka, lisäke vai noutopöydässä.
KUNTO PLUSsan pastasalaatissa pastaa on 50 grammaa ruokailijaa kohti, ja salaattiin tulee paljon kasviksia pastan sijaan. Kaiken kaikkiaan laskimme että noin 400 g pastasalaattia on yksi pääruoka-annos.
**Lue myös: Tee itse pastaa. Se on itse asiassa aika helppoa. Katso täältä
Periaatteessa voi, mutta se ei ole parhaimmillaan pakastamisen jälkeen. Kasvikset menettävät rapeutensa ja niistä tulee vetisiä. Keitetyn, jäähdytetyn pastan voi pakastaa, mutta parempi lopputulos syntyy kun käyttää salaattiin tuorepastaa, jonka keittoaika on vain 2–3 minuuttia.
Pastasalaatin maku paranee kun se saa aikaa tekeytyä. Osa kasviksista, kuten avokado ja salaatit lisätään vasta juuri ennen tarjoilua, samoin tomaatti ja kurkku. Porkkanaraaste ja herneet voi sekoittaa muiden ainesten joukkoon jo edellisenä päivänä. Säilytä salaatti jääkaapis- sa ilmatiiviissä, kannellisessa rasiassa.
Pastasalaatti sopii lähes kaikkeen. Se maistuu grilliruoan lisäkkeenä ja lihan, lihapyöryköiden, broilerin ja kalan kanssa. Monipuolinen ja runsas pastasalaatti on hyvää myös ihan sellaisenaan, se on herkullista retkiruokaa ja noutopöydän suosikki.
Osta gluteenitonta pastaa gluteenitonta salaattia varten.
Ei kai pastan keittäminen nyt niin kummallista voi olla? No ei, mutta joitakin pikkuvinkkejä siihenkin tarvitaan. Lukaise vinkkimme läpi ja varmista että hallitset pastankeiton.
Artikkeli on ilmestynyt KUNTO PLUS -lehden numerossa 11/2023