Parsakaali - terveyspommi vailla vertaa
Mitä moninaismpiin ruokiin sopiva parsakaali on yksi terveellisimmistä kasviksista – varsinkin jos malttaa olla keittämättä sitä muhjuksi. Ideoita käsittelyyn ja ruuanvalmistukseen saat tästä artikkelista.
Mitä moninaismpiin ruokiin sopiva parsakaali on yksi terveellisimmistä kasviksista – varsinkin jos malttaa olla keittämättä sitä muhjuksi. Ideoita käsittelyyn ja ruuanvalmistukseen saat tästä artikkelista.
Oletko syönyt tänään päivän parsakaaliannoksen? Hienoa! Parsakaali on pullollaan terveyttä.
Se sisältää terveellistä ravintokuitua ja C-vitamiinia, punaisten verisolujen ja muiden solujen uusiutumista edistävää folaattia sekä terveellisiä rikkiyhdisteitä, joiden oletetaan voivan ehkäistä syöpää.
Lue lisää parsakaalin terveyshyödyistä täältä, ja katso vinkit sen valmistamiseen niin keitettynä, uunissa paistettuna kuin höyrytettynäkin.
Katso myös kaikki 16 herkullista ja terveellistä parsakaalireseptiämme.
Käytännössä kaikki! Tämä vihreä kasvis antaa kylläisyyttä, edistää ruuansulatusta ja tekee hyvää suolistobakteereille, vastustuskyvylle, solujen uusiutumiselle sekä punasolujen tuotannolle.
Tilaa KUNTO PLUSsan helppo ja terveellinen viikon ruokalista täältä, saat sen sähköpostiisi kerran viikossa.
Mahdollisesti – tai sitten ei. Parsakaalissa on rikkiyhdiste sulforafaania, jonka on eläin- ja solukokeissa todettu ehkäisevän syöpäsolujen kasvua ja siksi parsakaalin on arvioitu voivan ehkäistä syöpää.
Samoja tuloksia on kuitenkin ollut vaikea todistaa ihmisillä kokeissa, joissa koehenkilöt ovat syöneet parsakaalia ja muita terveellisiä ruokia.
Siksi onkin tärkeämpää syödä terveellistä, monipuolista ruokaa sen sijaan, että keskittyisi yhden tietyn aineksen nauttimiseen.
Parsakaalissa on paljon C-vitamiinia ja kuitua sekä folaattia, se on myös vähäkalorista.
Parsakaali on terveellisintä kypsentämättä. Sekä parsakaalin folaatti, C-vitamiini että mahdollisesti syöpää ehkäisevät rikkiyhdisteet häviävät keitettäessä.
Jos raaka kaali ei maistu, kypsennä sitä niin vähän kuin mahdollista. Kiehauttamien tai kevyt höyryttäminen ovat terveellisimmät kypsennystavat.
Pakastettu parsakaali on hyvä vaihtoehto, mutta osta mieluummin tuoretta , etenkin jos aiot käyttää sen parin seuraavan päivän aikana. Varsinkin C-vitamiinia on tuoreessa pakastettua enemmän.
– Katso täältä kaalien terveellisyystiedot ja käyttövinkit.
Parsakaalin pienet “nuput” ovat tiheässä ja niihin voi kätkeytyä sekä hiekkaa että hyönteisiä. Huuhtele kasvis huolellisesti.
Katso terveelliset ja herkulliset ireseptit täältä:
Pienten – ja isompienkin – perheenjäsenten nirsoiluun auttavat oheiset niksit.
Kyllä, kunhan ryöppää sen ensin kiehuvassa vedessä, kuten muutkin kasvikset ennen pakastamista. Näin käsiteltynä se säilyy pakastimessa noin 10 kuukautta.