Parsakaalisalaatti ja rapeaa pekonia

20 minuuttia
327 kcal

Tuhdisti kasviksia päivällispöytään! Kokeile parsakaalisalaattia, joka on makua täynnä – ja jossa liha on rapsakassa sivuosassa.

Parsakaali ja rapeaa pekonia

PARSAKAALISALAATTI Kasvikset ovat pääosassa, ja pekoni toimii herkullisen rapeana lisukkeena.

© wichmann+bendtsen

Parsakaalisalaatti ja rapeaa pekonia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 parsakaali
  • 1 omena
  • ½ punasipulia
  • ½ granaattiomenaa
  • 2 rkl kuivattuja karpaloita
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 3 Viipale pekonia

Kastike

  • 4 rkl kreikkalaista kevytjogurttia
  • 1 rkl vaaleaa hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmista parsakaalisalaatti näin

  • Sekoita kastike.
  • Irrota parsakaalin nuput ja kuutioi omena. Hienonna sipuli ja irrota granaattiomenan siemenet.
  • Paahda pekonit kullanruskeiksi kuumalla pannulla tai mikrossa talouspaperin välissä 3 minuuttia. Imeytä rasva talouspaperiin ja anna jäähtyä. Murustele sormin.
  • Sekoita salaatti ja lisää kastike. Ripottele pekonit päälle.

VINKKI! Leikkaa granaattiomenan hattu pois. Viillä kuori lohkoiksi, mutta älä paina veistä syvälle. Irrota lohkot ja napsi siemenet irti.


Parsakaali-pekonisalaatti – varma suosikki

Se on rapeaa, mehukasta, makeaa ja suolaista: Parsakaali-pekonisalaatti on klassikko, mikä johtuu yksinkertaisesti siitä, että se maistuu mielettömän hyvältä. Ja parsakaali pursuaa hyviä aineita.

Lue lisää siitä, mitä kaikkea saat, kun popsit vihreää terveyspommia.

1 Miten terveellistä parsakaali on?


Asteikolla 1–10 se ansaitsee ehdottomasti korkeimman arvosanan. Parsakaali suorastaan pursuaa terveellisiä ainesosia, ja se tekee hyvää esimerkiksi ruuansulatukselle ja vahvistaa suolistoflooraa ja vastustuskykyä.

…

JOTAIN VIHREÄÄ JA HYVÄÄ LAUTASELLE? Parsakaali on parasta.

© iStock

Parsakaalin ravintosisältö / 100 grammaa

  • Energiaa: 35 kcal
  • Proteiinia: 4 g
  • Ravintokuitua: 3 g
  • Rasvaa: 0,2 g
  • C-vitamiinia: 117 mg
  • Folaattia: 239 mg

Lue lisää siitä, miten terveellistä parsakaali on

2 Minkä kanssa parsakaali-pekonisalaatti sopii?


Parsakaali-pekonisalaatti on hyvä ateria sellaisenaan, esimerkiksi lounaana tai kevyenä päivällisenä. Siitä saa kuitenkin myös hyvän vihreän ja maukkaan lisukkeen esimerkiksi grilliruualle.

3 Keitetäänkö parsakaali parsakaali-pekonisalaattiin?


Parsakaalia ei kannata keittää, sillä siitä tulee helposti ylikypsää ja mautonta. Voit lisätä sen raakana parsakaalisalaattiin, mutta voi myös höyryttää tai ryöpätä sen, jolloin se pehmenee hieman mutta ei muutu lötköksi.

Lue täältä lisää parsakaalin käsittelystä ruuanlaitossa

4 Voiko parsakaalin varren syödä?


Kyllä voi. Leikkaa varsi pieniksi paloiksi ja lisää parsakaalisalaattiin – tai piilota vokkiin tai keittoon.