Parsakaalisosekeitto ja katkarapuja

30 minuuttia
291 kcal

Herkullinen ja superterveellinen parsakaalisosekeitto on helppo ja nopea valmistaa. Chilin kanssa pannulla käyneet katkaravut kruunaavat samettisen sosekeiton.

Parsakaalia

Parsakaalia, pinaattia, purjoa ja katkarapuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ parsakaali varsineen
  • 1 purjoa
  • ½ kynsi valkosipuli
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 37 g pinaattia
  • ½ l kasvislientä
  • ½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 100 g katkarapuja
  • ½ tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ punaista chiliä
  • 1 viipaletta täysjyväruisleipää
  • 2 rkl kreikkalaista jogurttia
  • ½ kevätsipulia

Valmistus

  • Hienonna parsakaali, purjot ja valkosipuli. Pane keittoainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja hauduta noin 20 minuuttia, jotta parsakaali pehmenee.
  • Hienonna chili. Paista ravut kevyesti chilin kera, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla maun mukaan.
  • Paahda ja kuutioi ruisleipä. Silppua kevätsipulit. Lisää ravut. Koristele jogurtilla, leipäkuutioilla ja kevätsipulilla.