Katkaravut
Katkaravut ovat terveellistä herkkua. Lue, mistä niiden terveellisyys on peräisin ja katso samalla muut vinkit.
Katkaravut ovat terveellistä herkkua. Lue, mistä niiden terveellisyys on peräisin ja katso samalla muut vinkit.
Pienet ja suuret kuoritut tai kuorelliset katkaravut kuuluvat terveellisen keittiön raaka-aineisiin. Katkaravut keitetään useimmiten heti pyyntipaikalla merivedessä.
Katkaravuissa on paljon lihasten kasvuun tarvittavaa proteiinia, jota kannattaa nauttia treenin jälkeen. Omega-3-rasvahapot nopeuttavat palautumista.
Katkarapujen proteiini pitää pitkään kylläisenä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Vähäkaloriset katkaravut sopivat hyvin painoaan tarkkailevan ruokavalioon.
Terveellisyyden kannalta on yhdentekevää syötkö katkaravut sellaisenaan vain esikeitettyinä, kuumennettuna tai grillattuna. Tärkeintä on syödä niitä suhteellisen paljon. Hyvä päiväannos on 75–100 g katkarapuja.
Muutkin äyriäiset, esimerkiksi sinisimpukat, sisältävät omega-3-rasvahappoja. Eniten niitä on scampeissa (eli meriravuissa eli keisarihummerissa eli langustiinissa) ja jokiravuissa. Runsaasti eri mereneläviä sisältävä paella tai äyriäisrisotto on mainiota terveysruokaa sydämelle.