Raikkaat jättikatkarapurullat

20 minuuttia

Kaunista, herkullista, helppoa ja terveellistä!

Raikkaat jättikatkarapurullat

Raikkaat jättikatkarapurullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 6 kokonaista jättikatkarapua (esim. Black Tiger)
  • 1 porkkanaa
  • 1 sellerinvartta
  • 1 kevätsipulia
  • ½ punainen paprika
  • ¼ tuorekurkkua
  • 1 sydänsalaattia
  • 1 avokadoa
  • ½ limetti
  • ½ nippu korianteria
  • ½ nippu minttua
  • 6 arkkia kevätrulliin tarkoitettua riisipaperia (etnisiä elintarvikkeita myyvissä kaupoista) tai paremman puutteessa filotaikinaa

Kastike

  • ½ dl tamaria- tai tavallista soijakastiketta
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl limettimehua
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Grillaa ja kuori jättikatkaravut (Voit halutessasi jättää pyrstöjen päät kuorimatta ja tehdä rullista toisesta päästään avoimia.).
  • Anna jäähtyä. Leikkaa porkkanat, selleri, kevätsipuli, paprika ja kurkku, josta siemenet on poistettu, ohuiksi tikuiksi. Huuhtele ja linkoa salaatti.
  • Viipaloi avokadoja kostuta viipaleet sitruunamehulla.
  • Liota riisipaperia minuutti kylmässä vedessä. Nosta pehmennyt paperi lautaselle.
  • Täytä kasviksilla, salaatilla, ravunlihalla ja yrteillä ja kääri rulliksi.
  • Sekoita kastikeainekset, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastike rullien