Tuliset katkarapuvartaat

Päivällinen

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

4 puuvarrasta
800 g jättikatkarapuja


Chili-limettiöljy:

luomulimettejä (joista puristetaan 4 rkl limettimehua)
1 punainen chilipaprika
1 valkosipulin kynsi
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria


Koristeeksi:

1 tl raastettua limetinkuorta


Valmistus

Pane vartaat veteen likoamaan 15 minuutiksi ja lämmitä uuni 200- asteiseksi. Ota jättikatkaravut sulamaan. Purista 3 limetistä 4 rkl mehua. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi.

Pane chili- ja valkosipulisilppu kulhoon, lisää limettimehu ja muut ainekset ja sekoita mausteöljy vatkaamalla. Ainekset voi myös soseuttaa teholeikkurilla, jolloin öljystä tulee väkevämpää.

Kuivaa sulaneet jättikatkaravut talouspaperilla painelemalla ja pistä ne vartaisiin. Voitele ravut öljyllä ja grillaa niitä uunissa 10 minuuttia. Raasta katkaravuille limetinkuorta juuri ennen tarjoamista.

Tarjoa vartaiden lisukkeena esimerkiksi friseesalaatista ja kirsikkatomaatin puolikkaista tehty salaatti ja täysjyvävehnäleipää.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee