Tuliset katkarapuvartaat
Päivällinen
Päivällinen
Pane vartaat veteen likoamaan 15 minuutiksi ja lämmitä uuni 200- asteiseksi. Ota jättikatkaravut sulamaan. Purista 3 limetistä 4 rkl mehua. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi.
Pane chili- ja valkosipulisilppu kulhoon, lisää limettimehu ja muut ainekset ja sekoita mausteöljy vatkaamalla. Ainekset voi myös soseuttaa teholeikkurilla, jolloin öljystä tulee väkevämpää.
Kuivaa sulaneet jättikatkaravut talouspaperilla painelemalla ja pistä ne vartaisiin. Voitele ravut öljyllä ja grillaa niitä uunissa 10 minuuttia. Raasta katkaravuille limetinkuorta juuri ennen tarjoamista.
Tarjoa vartaiden lisukkeena esimerkiksi friseesalaatista ja kirsikkatomaatin puolikkaista tehty salaatti ja täysjyvävehnäleipää.