Tuliset katkarapuvartaat

25 minuuttia
518 kcal

Päivällinen

Tuliset katkarapuvartaat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 puuvarrasta
  • 400 g jättikatkarapuja

Chili-limettiöljy:

  • luomulimettejä (joista puristetaan 4 rkl limettimehua)
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ tl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
  • merisuolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Koristeeksi:

  • ½ tl raastettua limetinkuorta

Valmistus

Valmistus

Pane vartaat veteen likoamaan 15 minuutiksi ja lämmitä uuni 200- asteiseksi. Ota jättikatkaravut sulamaan. Purista 3 limetistä 4 rkl mehua. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi.

Pane chili- ja valkosipulisilppu kulhoon, lisää limettimehu ja muut ainekset ja sekoita mausteöljy vatkaamalla. Ainekset voi myös soseuttaa teholeikkurilla, jolloin öljystä tulee väkevämpää.

Kuivaa sulaneet jättikatkaravut talouspaperilla painelemalla ja pistä ne vartaisiin. Voitele ravut öljyllä ja grillaa niitä uunissa 10 minuuttia. Raasta katkaravuille limetinkuorta juuri ennen tarjoamista.

Tarjoa vartaiden lisukkeena esimerkiksi friseesalaatista ja kirsikkatomaatin puolikkaista tehty salaatti ja täysjyvävehnäleipää.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?