Tuliset katkarapuvartaat

25 minuuttia
518 kcal

Päivällinen

Tuliset katkarapuvartaat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 puuvarrasta
  • 400 g jättikatkarapuja

Chili-limettiöljy:

  • luomulimettejä (joista puristetaan 4 rkl limettimehua)
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ tl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
  • merisuolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Koristeeksi:

  • ½ tl raastettua limetinkuorta

Valmistus

Valmistus

Pane vartaat veteen likoamaan 15 minuutiksi ja lämmitä uuni 200- asteiseksi. Ota jättikatkaravut sulamaan. Purista 3 limetistä 4 rkl mehua. Silppua chili ja valkosipuli hienoksi.

Pane chili- ja valkosipulisilppu kulhoon, lisää limettimehu ja muut ainekset ja sekoita mausteöljy vatkaamalla. Ainekset voi myös soseuttaa teholeikkurilla, jolloin öljystä tulee väkevämpää.

Kuivaa sulaneet jättikatkaravut talouspaperilla painelemalla ja pistä ne vartaisiin. Voitele ravut öljyllä ja grillaa niitä uunissa 10 minuuttia. Raasta katkaravuille limetinkuorta juuri ennen tarjoamista.

Tarjoa vartaiden lisukkeena esimerkiksi friseesalaatista ja kirsikkatomaatin puolikkaista tehty salaatti ja täysjyvävehnäleipää.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background