Chili-suklaakakku

Tummaa täyteläisyyttä pikantilla chilillä.

tiistai 1. maaliskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Chili-suklaakakku

16 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 75 minuuttia

AINEKSET

250 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

250 g vaaleaa ruokosokeria

1 punainen chilipaprika

1 vaniljatanko

125 g suolatonta voita

125 g hassel-, makadamia- tai saksanpähkinäöljyä

8 munaa

Pinnalle:

2 rkl raastettua appelsiininkuorta

Valmistus

Sulata suklaa hitaasti paksupohjaisessa kattilassa, ja lisää joukkoon puolet sokerista. Hienonna chili erittäin hienoksi silpuksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös voi ja öljy.

Anna seoksen jäähtyä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset puolikovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput sokerista ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa.

Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti kääntelemällä ja levitä seos pyöreään tai soikeaan vuokaan.

Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä aivan kylmäksi ennen leikkaamista. Kakku on parasta seuraavana päivänä, kun se on maustunut kunnolla.

Koristele kakku raastetulla appelsiininkuorella.


Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

MAUKAS JA KEVYT KASTIKE

Soseuta pakastettuja mustikoita, mansikoita tai vadelmia. Makeuta sose kevyesti ja siivilöi se. Tarjoa kakun kanssa marjakastiketta ja kermaviiliä tai kevytranskankermaa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 330 kcal

Proteiinia: 4,8 g

Rasvaa: 24,5 g

Hiilihydraattia: 22,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee