Muista sydäntäsi kalalla
Rasvainen kala laskee veren triglyseridipitoisuutta. Lue, millaisia terveysvaikutuksia rasvaisella kalalla on, miten siitä valmistetaan terveellinen ateria ja kuinka paljon sitä tulisi syödä.
Rasvainen kala laskee veren triglyseridipitoisuutta. Lue, millaisia terveysvaikutuksia rasvaisella kalalla on, miten siitä valmistetaan terveellinen ateria ja kuinka paljon sitä tulisi syödä.
Rasvaisen kalan tärkeimmät vaikutukset
Rasvainen kala, kuten lohi, kirjolohi ja makrilli alentavat triglyseridien määrää veressä ja ehkäisevät siten verisuonten kalkkeutumista. Tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonitautien riski voi laskea jopa puoleen, jos syö usein rasvaista kalaa. Vaikutuksen arvellaan johtuvan kalaöljyn tulehdusta lievittävästä vaikutuksesta.
Sydän ja ruoka - suosituksia sydänterveyttä edistävään ravitsemukseen
Näin syöt kalaa terveellisesti
Helpoin tapa nauttia kalaa on voileivän päällä. Yksi eväsleipä lounaalla, jonka päällä on runsaasti rasvaista kalaa, täyttää tarpeen. Päiväsaannin voi jakaa myös eri aterioille. Tärkeintä on, että tulet viikon mittaan nauttineeksi 300–400 g rasvaista kalaa.
LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää
Rasvainen kala voi ehkäistä verisuonten kalkkeutumista
Kaikki rasvaiset kalat – lohikalat, silli, sardiinit ym. ja keskirasvaiset silakka, muikku, siika ja silakka – sisältävät samoja hyvää tekeviä aineita. Suosi vapaana kasvanutta tai ekologisesti kasvatettua kalaa.