Selaimesi pitää päivittää. Tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhoja selainversioita.
Lue lisääSyö runsaasti rasvaista kalaa, kuten lohta tai makrillia, jos haluat ehkäistä verisuonien kalkkeutumista eli ateroskleroosia.
© iStockRasvaisen kalan tärkeimmät vaikutukset
Rasvainen kala, kuten lohi, kirjolohi ja makrilli alentavat triglyseridien määrää veressä ja ehkäisevät siten verisuonten kalkkeutumista. Tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonitautien riski voi laskea jopa puoleen, jos syö usein rasvaista kalaa. Vaikutuksen arvellaan johtuvan kalaöljyn tulehdusta lievittävästä vaikutuksesta.Sydän ja ruoka - suosituksia sydänterveyttä edistävään ravitsemukseen
Näin syöt kalaa terveellisesti
Helpoin tapa nauttia kalaa on voileivän päällä. Yksi eväsleipä lounaalla, jonka päällä on runsaasti rasvaista kalaa, täyttää tarpeen. Päiväsaannin voi jakaa myös eri aterioille. Tärkeintä on, että tulet viikon mittaan nauttineeksi 300–400 g rasvaista kalaa.LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää
Rasvainen kala voi ehkäistä verisuonten kalkkeutumista
Kaikki rasvaiset kalat – lohikalat, silli, sardiinit ym. ja keskirasvaiset silakka, muikku, siika ja silakka – sisältävät samoja hyvää tekeviä aineita. Suosi vapaana kasvanutta tai ekologisesti kasvatettua kalaa.Rasvainen kala uittaa kolesterolin suonista.
Få fuld adgang til artiklen ved at logge ind her. Har du ikke allerede en profil, kan du nemt oprette en - det koster ingenting.
Parhaat treenivinkit, reseptit ja tuoreimmat tiedot terveysrintamalta.
NYT: Saat 6 kotitreeniohjelmaa, kun tilaat uutiskirjeemme. Kohenna tehokaasti kuntoa vartin treeneillä, jotka voit tehdä vaikka omassa olohuoneessasi!
KUNTO PLUS -uutiskirje tarjoaa artikkeleja terveydestä, vinkkejä treenaamiseen ja herkullisia reseptejä.