Pinaatti on sydämen ystävä

Pinaatti on superterveellistä. Lue, miten pinaattia kannattaa käyttää kotikeittiössä terveyshyötyjen ja makuelämysten maksimoimiseksi.

Pinaatinlehtiä valkoisella taustalla

PINAATTI Kippari-Kallen herkku on hyväksi myös sydämelle.

Pinaatti sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka tekevät hyvää muun muassa sydämelle ja verisuonille.

Pinaatti sisältää runsaasti myös nitraattia, joka muuttuu elimistössä osittain nitriitiksi ja edelleen typpioksidiksi. Se puolestaan laajentaa verisuonia ja laskee näin verenpainetta. Erittäin runsas nitraatin saanti voi olla terveydelle haitallista, mutta kun ruokavalio ja sen kasviskattaus ovat monipuolisia, pysyy nitraatinkin saanti helposti maltillisena.

Pinaatti on muiden mainioiden ominaisuuksiensa myös erittäin vähäenergiaista, ja se auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

Terveellisin tapa nauttia

Helppokäyttöisimmillään pinaatti on pakastettuna silppuna. Pakastaminen kohtelee pinaattia niin hellävaraisesti, että sen sisältämät hyvää tekevät ainesosat pysyvät tallessa lähes kokonaan. Pinaatti sopii esimerkiksi piiraisiin, ohukaisiin (sekä taikinaan että täytteisiin), keittoihin tai vaikkapa lasagneen. Pinaattilisuke nostaa myös aterian terveellisyyspisteet aivan uudelle tasolle!

Älä pihistele pinaatin käytössä: sydän kiittää, kun nautit aterialla vähintään 200 g vihanneksia. Kokeile lisätä kourallinen pinaattia myös smoothieen.

Samankaltaisia ruoka-aineita

Myös muut tummanvihreät vihannekset, kuten lehtikaali ja parsakaali, sisältävät samoja antioksidantteja kuin pinaatti. Nitraattia ja nitriittiä on eniten punajuuressa.