Terve sydän hyvällä ruualla

Ravitsemuksella on valtava vaikutus sydämen hyvinvointiin. Esittelemme 7 ruoka-ainetta, joita sydämesi rakastaa.

Katkaravut ovat hyväksi sydämelle

Viisaat ravitsemusvalinnat voivat suojata sydän- ja verisuonisairauksilta ja tehdä pieniä ihmeitä verenkierrolle. Esiteltyjen sydämen suosikkien vaikutus tehostuu entisestään, kun niitä nautitaan yhdessä.

Tiesitkö, että saunominen voi vahvistaa sydäntä ja laskea verenpainetta?

4 syytä syödä sydämelle ystävällisesti

Pisteytimme ruoka-aineet seuraavien kriteerien mukaan:

  • Verenpaine Kohonnut verenpaine kasvattaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

  • Triglyseridit Jos triglyseridi-rasva-aineita on runsaasti veressä, ne saattavat yhdessä pahan LDL-kolesterolin kanssa kerryttää rasvaa ja kalkkia sisältävää plakkia verisuonten seinämiin ja kasvattaa siten verisuonitukoksen riskiä.

LUE MYÖS: 8 kysymystä veritulpista

  • LDL-kolesteroli Jos veressä on paljon pahaa LDL-kolesterolia, plakkia voi kertyä suonenseinämiin niin että suonet ahtautuvat.

  • HDL-kolesteroli Hyvä HDL-kolesteroli puhdistaa veren haitallisesta kolesterolista ja alentaa verisuonten kalkkeutumisriskiä.

LUE MYÖS: Näin saat kolesteroliarvosi kohdilleen