Avokado kaunistaa kolesterolilukemat

Täyteläinen herkku tekee hyvää sydämelle.

perjantai 21. kesäkuuta 2013 teksti M. Kreutzer

Tärkein vaikutus


Vihreä, täyteläinen herkku sisältää runsaasti kertatyydyttymätöntä rasvaa. Mitä enemmän kertatyydyttymätöntä rasvaa ravinnostaan saa, sitä vähemmän veressä on triglyseridejä, ja myös LDL-kolesterolin määrä laskee selvästi. Kun pahan kolesterolin määrä veressä on alhainen, verisuionten seinämiin ei myöskään kerry verenkiertoa heikentävää rasvasta ja kalkista muodostuvaa plakkia.

Terveellisin tapa nauttia


Avokadoa on helppoa nauttia raakana; vaikkapa puolikas aamupäivän välipalaksi. Se sopii myös salaattiin ja siitä saa soseuttamalla herkullista guacamole-tahnaa. Käytä avokado heti, kun olet kuorinut ja pilkkonut sen. Sen lisäksi, että hapen kanssa reagoidessaan avokadon malto muuttuu ikävän harmaaksi, hapettuminen vie siltä myös suuren osan sen sisältämistä hyvää tekevistä antioksidanteista.

Muita vastaavasti vaikuttavia ruoka-aineita


Oliivit, oliiviöljy, rypsiöljy, pekaanipähkinät, mantelit ja cashewpähkinät.

Avokadon vaikutus sydämeen

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee