Avokado kaunistaa kolesterolilukemat

Täyteläinen herkku tekee hyvää sydämelle.

Tärkein vaikutus

Vihreä, täyteläinen herkku sisältää runsaasti kertatyydyttymätöntä rasvaa. Mitä enemmän kertatyydyttymätöntä rasvaa ravinnostaan saa, sitä vähemmän veressä on triglyseridejä, ja myös LDL-kolesterolin määrä laskee selvästi. Kun pahan kolesterolin määrä veressä on alhainen, verisuionten seinämiin ei myöskään kerry verenkiertoa heikentävää rasvasta ja kalkista muodostuvaa plakkia.

Terveellisin tapa nauttia

Avokadoa on helppoa nauttia raakana; vaikkapa puolikas aamupäivän välipalaksi. Se sopii myös salaattiin ja siitä saa soseuttamalla herkullista guacamole-tahnaa. Käytä avokado heti, kun olet kuorinut ja pilkkonut sen. Sen lisäksi, että hapen kanssa reagoidessaan avokadon malto muuttuu ikävän harmaaksi, hapettuminen vie siltä myös suuren osan sen sisältämistä hyvää tekevistä antioksidanteista.

Muita vastaavasti vaikuttavia ruoka-aineita

Oliivit, oliiviöljy, rypsiöljy, pekaanipähkinät, mantelit ja cashewpähkinät.

Avokadon vaikutus sydämeen

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background