Avokado kaunistaa kolesterolilukemat

Täyteläinen herkku tekee hyvää sydämelle.

Tärkein vaikutus

Vihreä, täyteläinen herkku sisältää runsaasti kertatyydyttymätöntä rasvaa. Mitä enemmän kertatyydyttymätöntä rasvaa ravinnostaan saa, sitä vähemmän veressä on triglyseridejä, ja myös LDL-kolesterolin määrä laskee selvästi. Kun pahan kolesterolin määrä veressä on alhainen, verisuionten seinämiin ei myöskään kerry verenkiertoa heikentävää rasvasta ja kalkista muodostuvaa plakkia.

Terveellisin tapa nauttia

Avokadoa on helppoa nauttia raakana; vaikkapa puolikas aamupäivän välipalaksi. Se sopii myös salaattiin ja siitä saa soseuttamalla herkullista guacamole-tahnaa. Käytä avokado heti, kun olet kuorinut ja pilkkonut sen. Sen lisäksi, että hapen kanssa reagoidessaan avokadon malto muuttuu ikävän harmaaksi, hapettuminen vie siltä myös suuren osan sen sisältämistä hyvää tekevistä antioksidanteista.

Muita vastaavasti vaikuttavia ruoka-aineita

Oliivit, oliiviöljy, rypsiöljy, pekaanipähkinät, mantelit ja cashewpähkinät.

Avokadon vaikutus sydämeen

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background