Avokado kaunistaa kolesterolilukemat
Täyteläinen herkku tekee hyvää sydämelle.
Täyteläinen herkku tekee hyvää sydämelle.
Vihreä, täyteläinen herkku sisältää runsaasti kertatyydyttymätöntä rasvaa. Mitä enemmän kertatyydyttymätöntä rasvaa ravinnostaan saa, sitä vähemmän veressä on triglyseridejä, ja myös LDL-kolesterolin määrä laskee selvästi. Kun pahan kolesterolin määrä veressä on alhainen, verisuionten seinämiin ei myöskään kerry verenkiertoa heikentävää rasvasta ja kalkista muodostuvaa plakkia.
Avokadoa on helppoa nauttia raakana; vaikkapa puolikas aamupäivän välipalaksi. Se sopii myös salaattiin ja siitä saa soseuttamalla herkullista guacamole-tahnaa. Käytä avokado heti, kun olet kuorinut ja pilkkonut sen. Sen lisäksi, että hapen kanssa reagoidessaan avokadon malto muuttuu ikävän harmaaksi, hapettuminen vie siltä myös suuren osan sen sisältämistä hyvää tekevistä antioksidanteista.
LUE MYÖS: Kauanko ruoka säilyy pakkasessa?
Oliivit, oliiviöljy, rypsiöljy, pekaanipähkinät, mantelit ja cashewpähkinät.