Sydän sykkii pavuille

Valkopavut pitävät verenpaineen ja kolesterolin aisoissa.

maanantai 24. kesäkuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Tärkein vaikutus


Valkopapu on erinomainen kaliumin lähde. Liian niukka kaliumin saanti nostaa verenpainetta ja kasvattaa rytmihäiriöiden vaaraa. Kaliumia saa muistakin lähteistä, mutta pavut ovat monella muullakin tavalla terveellistä ruokaa. Niitä kannattaa suosia mm. siksi, että niiden hitaasti imeytyvät hiilihydraatit alentavat LDL-kolesterolin määrää veressä, ja lisäksi ne sisältävät liukenevaa kuitua, joka sekin kaunistaa kolesterolilukuja.

Terveellisin tapa nauttia

Liota kuivattuja papuja vedessä yön yli, vaihda vesi ja keitä pavut pehmeiksi. Kypsennettyjä papuja voi lisätä myös ruokaisaan salaattiin korvaamaan lihaa, viljaa ja joitakin kasviksiakin. 50–75 g:n papuannos (kuivapaino) on mainio lisuke päivän pääaterialle. Sen ansiosta voit puolittaa aterian liha-annoksen.

Samankaltaisia ruoka-aineita

Ruskeat pavut ja linssit sisältävät monia samoja hyvää tekeviä aineita kuin valkopavut. Linssien kaliumpitoisuus on kuitenkin vain noin puolet papujen kaliumpitoisuudesta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee