Katkaravuilla aateloitu kukkakaalisosekeitto

15 minuuttia

Nopea sosekeitto on täydellinen valinta alkukeitoksi.

Katkaravuilla aateloitu kukkakaalisosekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • ½ kukkakaalia (200 - 225 g)
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 pieni nippu tilliä
  • 2 pieni nippu persiljaa

Perusvarastosta

  • 2 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 4 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 6 dl kiehuvaa vettä

Valmistus

  • Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kukkakaalinpalat, 1 tl suolaa ja oliiviöljy. Keitä miedolla lämmöllä 10 min.
  • Kuumenna maito ja kaada se kattilaan.
  • Lisää rypsiöljy ja soseuta keitto. Mausta valmis keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita puolet katkaravuista keiton joukkoon. Ripottele loput katkaravut, hienonnettu tilli ja persilja keiton pinnalle.

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat