Katkaravuilla aateloitu kukkakaalisosekeitto

Nopea sosekeitto on täydellinen valinta alkukeitoksi.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet

1 annos

¼ kukkakaalia (200 - 225 g)
1 dl ykkösmaitoa
100 - 125 g kuorittuja katkarapuja
1 pieni nippu tilliä
1 pieni nippu persiljaa

Perusvarastosta

1 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
3 dl kiehuvaa vettä

Valmistus

  • Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kukkakaalinpalat, 1 tl suolaa ja oliiviöljy. Keitä miedolla lämmöllä 10 min.
  • Kuumenna maito ja kaada se kattilaan.
  • Lisää rypsiöljy ja soseuta keitto. Mausta valmis keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita puolet katkaravuista keiton joukkoon. Ripottele loput katkaravut, hienonnettu tilli ja persilja keiton pinnalle.

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee