Terveellisiä reseptejä Päivällinen Katkaravui... Katkaravuilla aateloitu kukkakaalisosekeitto 15 minuuttia Nopea sosekeitto on täydellinen valinta alkukeitoksi. Teksti: KUNTOPLUS 2. heinäkuuta 2016 Katkaravuilla aateloitu kukkakaalisosekeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annos ½ kukkakaalia (200 - 225 g) 2 dl ykkösmaitoa 200 g kuorittuja katkarapuja 2 pieni nippu tilliä 2 pieni nippu persiljaa Perusvarastosta 2 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä 4 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 6 dl kiehuvaa vettä Valmistus Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kukkakaalinpalat, 1 tl suolaa ja oliiviöljy. Keitä miedolla lämmöllä 10 min. Kuumenna maito ja kaada se kattilaan. Lisää rypsiöljy ja soseuta keitto. Mausta valmis keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita puolet katkaravuista keiton joukkoon. Ripottele loput katkaravut, hienonnettu tilli ja persilja keiton pinnalle. Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat KukkakaaliKeitto