Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

Ylellinen lounas tai alkuruoka juhlapäivälliselle

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

500 g vihreää parsaa

1-2 salottisipulia

1 tl oliiviöljyä

1 l kana- tai kasvislientä

suolaa

mustapippuria

100 g mätiä

2 viipale ruisleipää

6 suurta kampasimpukkaa (200 g)

2 rkl ruuanvalmistusjogurttia

Valmistus

Huuhtele parsat ja katkaise puumainen alaosa pois. Paloittele parsat ja ota nuput erilleen.

Kuori ja silppua sipulit. Ota osa erilleen mädin joukkoon sekoitettavaksi.

Ruskista loput sipuli ja parsat (ei nuppuja) kevyesti niukassa öljyssä. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Soseuta, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruuanvalmistusjogurtti keiton joukkoon.

Sekoita mätiin sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipä ja sivele mäti viipaleille.

Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista niitä kuumassa grillipannussa 30 sekuntia kummaltakin puolelta.

Asettele simpukat ja parsannuput keittoon ja tarjoa mätipaahtoleivän kera.

Terveysbonus
Erittäin kevyt keittoannos täyttää päivän foolihappotarpeen. Lisäksi keitossa on runsaasti punasolujen tuotantoa edistävää rautaa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 398 kcal

Proteiinia: 30,8 g

Rasvaa: 11 g

Hiilihydraattia: 48,2 g

Kuitua: 8,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee