Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

20 minuuttia
398 kcal

Ylellinen lounas tai alkuruoka juhlapäivälliselle

Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 salottisipulia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g mätiä
  • 2 Viipale ruisleipää
  • 6 suurta kampasimpukkaa (200 g)
  • 2 rkl ruuanvalmistusjogurttia

Valmistus

  • Huuhtele parsat ja katkaise puumainen alaosa pois. Paloittele parsat ja ota nuput erilleen.
  • Kuori ja silppua sipulit. Ota osa erilleen mädin joukkoon sekoitettavaksi.
  • Ruskista loput sipuli ja parsat (ei nuppuja) kevyesti niukassa öljyssä. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Soseuta, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruuanvalmistusjogurtti keiton joukkoon.
  • Sekoita mätiin sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipä ja sivele mäti viipaleille.
  • Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista niitä kuumassa grillipannussa 30 sekuntia kummaltakin puolelta.
  • Asettele simpukat ja parsannuput keittoon ja tarjoa mätipaahtoleivän kera.

Terveysbonus Erittäin kevyt keittoannos täyttää päivän foolihappotarpeen. Lisäksi keitossa on runsaasti punasolujen tuotantoa edistävää rautaa.