Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

20 minuuttia
398 kcal

Ylellinen lounas tai alkuruoka juhlapäivälliselle

Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 salottisipulia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g mätiä
  • 2 Viipale ruisleipää
  • 6 suurta kampasimpukkaa (200 g)
  • 2 rkl ruuanvalmistusjogurttia

Valmistus

Huuhtele parsat ja katkaise puumainen alaosa pois. Paloittele parsat ja ota nuput erilleen.

Kuori ja silppua sipulit. Ota osa erilleen mädin joukkoon sekoitettavaksi.

Ruskista loput sipuli ja parsat (ei nuppuja) kevyesti niukassa öljyssä. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Soseuta, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruuanvalmistusjogurtti keiton joukkoon.

Sekoita mätiin sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipä ja sivele mäti viipaleille.

Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista niitä kuumassa grillipannussa 30 sekuntia kummaltakin puolelta.

Asettele simpukat ja parsannuput keittoon ja tarjoa mätipaahtoleivän kera.

Terveysbonus
Erittäin kevyt keittoannos täyttää päivän foolihappotarpeen. Lisäksi keitossa on runsaasti punasolujen tuotantoa edistävää rautaa.