Parsakaali-kikhernesalaatti ja avokadokastike

20 minuuttia
377 gram

Herkullinen, terveellinen ja täyttävä parsakaali-kikhernesalaatti sopii niin päivälliseksi kuin retkievääksikin. Täyteläinen salaatti vie takuuvarmasti nälän.

Salaattia purkissa

Parsakaali-kikhernesalaatti ja avokadokastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Avokadokastike

  • 1 avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 rkl akaasiahunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rahkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä 

Salaatti

  • ½ parsakaalia
  • 1 keltainen paprika
  • punasipulia
  • 60 g maissia
  • 120 g kikherneitä, keitettynä tai säilykkeenä

Valmistus

  • Poista avokadosta kivi ja kuori, ja yhdistä avokado muihin kastikeaineisiin tehosekoittimessa niin, että muodostuu kermaisen tasainen kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pilko parsakaali ja paprika ja hienonna punasipuli. Laita kasvikset kulhoon ja lisää maissi sekä kikherneet.
  • Jaa kastike kahteen lasipurkkiin, lisää sen päälle salaatti ja sulje kannet.

VINKKI! Voit halutessasi lisätä hiukan rapeaksi paistettua parmankinkkua makua ja proteiinia antamaan. Avokadokastikkeen tilalla voi käyttää myös hummusta