Bolognesekastike
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
AINEKSET
1 sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
2 tl neitsytoliiviöljyä
250 g naudan kevytjauhelihaa
merisuolaa
pippuria myllystä
1 tölkki tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä tai kasvislientä
200 g parsakaalia
kylmäpuristettua rapsiöljyä
150 g pakasteherneitä
50 g pinaattia
2 rkl parmesaaniraastetta
2 lehtipersiljan oksaa
Valmistus
- Paloittele sipuli, porkkanat ja lehtiselleri ja kuullota pehmeäksi ja läpikuultavaksi oliiviöljyssä.
- Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja tarkista maku.
- Pane parsakaalin kukinnot kattilaan. Ripottele päälle suolaa ja rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä 2 minuuttia. Lisää herneet 1 minuutin päästä.
- Huuhtele pinaatti ja jaa lautasille yhdessä parsakaalin ja herneiden kanssa. Annostele bolognese viereen. Koristele parmesaaniraasteella ja karkealla persiljasilpulla.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 543 kcal
Proteiinia: 47,6 g
Rasvaa: 20,6 g
Hiilihydraattia: 41,2 g
Kuitua: 14,3 g