Bolognesekastiketta ja vihreitä kasviksia
© wichmann+bendtsen

Bolognesekastiketta, pinaattia, parsakaalia ja herneitä

Spagetti bolognese on monen kestosuosikki. Tässä versiossa bolognesekastike saa kaverikseen rouskuvia kasviksia – superterveellistä ja superhyvää!

torstai 5. lokakuuta 2017 teksti H. Carlsen ja A. Larsen

Bolognesekastike

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

1 sipuli

2 porkkanaa

2 lehtisellerin vartta

2 tl neitsytoliiviöljyä

250 g naudan kevytjauhelihaa

merisuolaa

pippuria myllystä

1 tölkki tomaattimurskaa

2 dl punaviiniä tai kasvislientä

200 g parsakaalia

kylmäpuristettua rapsiöljyä

150 g pakasteherneitä

50 g pinaattia

2 rkl parmesaaniraastetta

2 lehtipersiljan oksaa

Valmistus

  • Paloittele sipuli, porkkanat ja lehtiselleri ja kuullota pehmeäksi ja läpikuultavaksi oliiviöljyssä.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja tarkista maku.
  • Pane parsakaalin kukinnot kattilaan. Ripottele päälle suolaa ja rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä 2 minuuttia. Lisää herneet 1 minuutin päästä.
  • Huuhtele pinaatti ja jaa lautasille yhdessä parsakaalin ja herneiden kanssa. Annostele bolognese viereen. Koristele parmesaaniraasteella ja karkealla persiljasilpulla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 543 kcal

Proteiinia: 47,6 g

Rasvaa: 20,6 g

Hiilihydraattia: 41,2 g

Kuitua: 14,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee