Bolognesekastiketta, pinaattia, parsakaalia ja herneitä

25 minuuttia
543 kcal

Spagetti bolognese on monen kestosuosikki. Tässä versiossa bolognesekastike saa kaverikseen rouskuvia kasviksia – superterveellistä ja superhyvää!

Bolognesekastiketta ja vihreitä kasviksia

Bolognesekastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 250 g naudan kevytjauhelihaa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 1 rasia tomaattimurskaa
  • 2 dl punaviiniä tai kasvislientä
  • 200 g parsakaalia
  • kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 150 g pakasteherneitä
  • 50 g pinaattia
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 lehtipersiljan oksaa

Valmistus

  • Paloittele sipuli, porkkanat ja lehtiselleri ja kuullota pehmeäksi ja läpikuultavaksi oliiviöljyssä.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja tarkista maku.
  • Pane parsakaalin kukinnot kattilaan. Ripottele päälle suolaa ja rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä 2 minuuttia. Lisää herneet 1 minuutin päästä.
  • Huuhtele pinaatti ja jaa lautasille yhdessä parsakaalin ja herneiden kanssa. Annostele bolognese viereen. Koristele parmesaaniraasteella ja karkealla persiljasilpulla.