Kesäkurpitsa-bolognese

Tämä kesäkurpitsapasta bolognesekastikkeen kanssa mahtuu 250 kilokaloriin!

perjantai 29. elokuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

1 annos

1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 pieni keltainen sipuli, 50 g
1 pieni porkkana, 50 g
1 sellerinvarsi
50 g naudan jauhelihaa, 3 % rasvaa* (paistista jauhettua)
1,5 dl tomaattisosetta
½ dl vettä
Hieman tuoretta tai kuivattua oreganoa
Merisuolaa ja mustapippuria
½ kesäkurpitsaa, 150 g
Pieni kourallinen tuoretta basilikaa
5 g raastettua parmesaanijuustoa


  • Viipaloi sipuli, porkkana ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi.
  • Ruskista kasvikset öljyssä ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää jauheliha ja sekoita.
  • Lisää soseutetut tomaatit, vettä ja oregano (säästä vähän lehtiä koristeeksi). Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Käsittele kesäkurpitsa (tai vaihtoehtoisesti suikaloi kevätkaali) vihannessorvilla eli kasvispastakoneella.
  • Kesäkurpitsankin voi suikaloida raastimella ohueksi, jos ei omista vihannessorvia. Kaada suikaleiden päälle kiehuvaa vettä ja kuivaa ne heti sen jälkeen.
  • Lisää kesäkurpitsaan basilikan lehtiä, kastiketta, oreganon lehtiä ja hiukan parmesaania raastimella.


Vinkki!

Jos et saa mistään oikeasta paistista jauhettua lähes rasvatonta jauhelihaa, voit paistaa tavallisen paistijauhelihan ilman rasvaa ja imeyttää paistaessa irronneen rasvan talouspaperiin.

Bolognesekastiketta voi mainiosti pakastaa, joten tee kerralla isompi annos.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee