Kesäkurpitsa-bolognese

30 minuuttia
245 kcal

Tämä kesäkurpitsapasta bolognesekastikkeen kanssa mahtuu 250 kilokaloriin!

Kesäkurpitsa-bolognese

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 pieni keltainen sipuli, 50 g
  • 2 pieni porkkana, 50 g
  • 2 sellerinvarsi
  • 100 g naudan jauhelihaa, 3 % rasvaa* (paistista jauhettua)
  • 2 dl tomaattisosetta
  • 1 dl vettä
  • Hieman tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 1 kesäkurpitsaa, 150 g
  • Pieni kourallinen tuoretta basilikaa
  • 10 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistus

  • Viipaloi sipuli, porkkana ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi.

  • Ruskista kasvikset öljyssä ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää jauheliha ja sekoita.

  • Lisää soseutetut tomaatit, vettä ja oregano (säästä vähän lehtiä koristeeksi). Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Käsittele kesäkurpitsa (tai vaihtoehtoisesti suikaloi kevätkaali) vihannessorvilla eli kasvispastakoneella.

  • Kesäkurpitsankin voi suikaloida raastimella ohueksi, jos ei omista vihannessorvia. Kaada suikaleiden päälle kiehuvaa vettä ja kuivaa ne heti sen jälkeen.

  • Lisää kesäkurpitsaan basilikan lehtiä, kastiketta, oreganon lehtiä ja hiukan parmesaania raastimella.

VINKKI!

Jos et saa mistään oikeasta paistista jauhettua lähes rasvatonta jauhelihaa, voit paistaa tavallisen paistijauhelihan ilman rasvaa ja imeyttää paistaessa irronneen rasvan talouspaperiin.

Bolognesekastiketta voi mainiosti pakastaa, joten tee kerralla isompi annos.