Kesäkurpitsa-bolognese

Tämä kesäkurpitsapasta bolognesekastikkeen kanssa mahtuu 250 kilokaloriin!

perjantai 29. elokuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Kesäkurpitsa-bolognese

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä

1 pieni keltainen sipuli, 50 g

1 pieni porkkana, 50 g

1 sellerinvarsi

50 g naudan jauhelihaa, 3 % rasvaa* (paistista jauhettua)

1,5 dl tomaattisosetta

½ dl vettä

Hieman tuoretta tai kuivattua oreganoa

Merisuolaa ja mustapippuria

½ kesäkurpitsaa, 150 g

Pieni kourallinen tuoretta basilikaa

5 g raastettua parmesaanijuustoa

  • Viipaloi sipuli, porkkana ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi.
  • Ruskista kasvikset öljyssä ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää jauheliha ja sekoita.
  • Lisää soseutetut tomaatit, vettä ja oregano (säästä vähän lehtiä koristeeksi). Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Käsittele kesäkurpitsa (tai vaihtoehtoisesti suikaloi kevätkaali) vihannessorvilla eli kasvispastakoneella.
  • Kesäkurpitsankin voi suikaloida raastimella ohueksi, jos ei omista vihannessorvia. Kaada suikaleiden päälle kiehuvaa vettä ja kuivaa ne heti sen jälkeen.
  • Lisää kesäkurpitsaan basilikan lehtiä, kastiketta, oreganon lehtiä ja hiukan parmesaania raastimella.


Vinkki!

Jos et saa mistään oikeasta paistista jauhettua lähes rasvatonta jauhelihaa, voit paistaa tavallisen paistijauhelihan ilman rasvaa ja imeyttää paistaessa irronneen rasvan talouspaperiin.

Bolognesekastiketta voi mainiosti pakastaa, joten tee kerralla isompi annos.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 245 kcal

Proteiinia: 18,3 g

Rasvaa: 9 g

Hiilihydraattia: 27,2 g

Kuitua: 8,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee