Spagetti bolognese

Kevyt spagetti bolognese

Spagetti bolognese on klassikko, joka on kevennettynäkin versiona niin täyttävä, että pastaa ei tarvitse kukkuralautasellista.

perjantai 12. marraskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

75 g täysjyväpastaa
1 tl oliiviöljyä
100 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (6–10 % rasvaa)
½ hienonnettu sipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 porkkana kuutioina
1 kesäkurpitsa kuutioina
100 g varsiselleriä (lehtiselleriä) kuutioina
1½ rkl balsamiviinietikkaa
½ tlk tomaattimurskaa
3 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa ja timjamia


Lisäksi
Parsakaalia ja tilkka kevytkermaviilikastiketta
tai vihreä salaatti tilkalla sitruunakastiketta

Valmistus

Puhdista ja paloittele kasvikset.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, valkosipuli sekä liha ja kuullota siplit ja ruskista liha. Lisää porkkana, kesäkurpitsa, lehtiselleri ja balsamiviinietikka.

Kumoa hetken kuluttua tomaattimurska joukkoon. Jos kastike vaikuttaa liian sakealta, lisää noin desilitra vettä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 min silloin tällöin sekoittaen.

Keitä pasta.

Mausta kastike suolalla, pippurilla, timjamilla ja basilikalla. Nauti pastan ja salaatin kanssa. Buon appetito!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee