Kevyt spagetti bolognese

30 minuuttia
550 kcal

Spagetti bolognese on klassikko, joka on kevennettynäkin versiona niin täyttävä, että pastaa ei tarvitse kukkuralautasellista.

Spagetti bolognese

Kevyt spagetti bolognese

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

1 annos

  • 150 g täysjyväpastaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (6–10 % rasvaa)
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2 porkkana kuutioina
  • 2 kesäkurpitsa kuutioina
  • 200 g varsiselleriä (lehtiselleriä) kuutioina
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa ja timjamia

Lisäksi

  • Parsakaalia ja tilkka kevytkermaviilikastiketta tai vihreä salaatti tilkalla sitruunakastiketta

Valmistus

  • Puhdista ja paloittele kasvikset.
  • Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, valkosipuli sekä liha ja kuullota siplit ja ruskista liha. Lisää porkkana, kesäkurpitsa, lehtiselleri ja balsamiviinietikka.
  • Kumoa hetken kuluttua tomaattimurska joukkoon. Jos kastike vaikuttaa liian sakealta, lisää noin desilitra vettä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 min silloin tällöin sekoittaen.
  • Keitä pasta.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, timjamilla ja basilikalla. Nauti pastan ja salaatin kanssa. Buon appetito!