Punakaali
Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaatteja.
Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaatteja.
Erään tutkimuksen mukaan runsaasti punakaalia syövien naisten riski sairastua rintasyöpään oli 50 % pienempi kuin niiden naisten, jotka eivät tähän kauniiseen kaaliin koske.
Punakaalin (ja punajuuren) sisältämän glukorafaani-glkosinolaatin ja indoli-3-karbinoli (I3C) -isotiosyanaatin oletetaan alentavan rintasyöpäriskiä. Puolalaistutkimuksessa 4 kaaliateriaa viikossa nauttivien naisten rintasyöpäriski laski merkittävästi.
LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia
Suikaloi punakaali ja sekoita suikaleisiin appelsiininpaloja, rusinoita ja pähkinöitä tai muita siemeniä. Erityisen herkullista liharuokien lisukkeena.
LUE MYOS: Punakaali – pyöreä, punainen ja terveellinen