Rintasyöpäriskiä alentava kaali.

Punakaali

Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaatteja.

maanantai 4. marraskuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Erään tutkimuksen mukaan runsaasti punakaalia syövien naisten riski sairastua rintasyöpään oli 50 % pienempi kuin niiden naisten, jotka eivät tähän kauniiseen kaaliin koske.

Punakaalin (ja punajuuren) sisältämän glukorafaani-glkosinolaatin ja indoli-3-karbinoli (I3C) -isotiosyanaatin oletetaan alentavan rintasyöpäriskiä. Puolalaistutkimuksessa 4 kaaliateriaa viikossa nauttivien naisten rintasyöpäriski laski merkittävästi.

Käyttövinkkejä


Suikaloi punakaali ja sekoita suikaleisiin appelsiininpaloja, rusinoita ja pähkinöitä tai muita siemeniä. Erityisen herkullista liharuokien lisukkeena.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee