Punaisia lihapullia ja lämmintä punakaalilisuketta

45 minuuttia
438 kcal

Erilainen ja vähäkalorinen herkku.

Punaisia lihapullia ja lämmintä punakaalilisuketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Punaiset lihapullat

  • 50 g raakaa kuorittua punajuurta
  • ½ pieni salottisipuli
  • 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • ½ muna
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä paistamiseen

Punakaalilisuke

  • ½ punasipuli
  • ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • puolikas pientä punakaalia
  • ½ vaniljatanko
  • ½ kanelitanko
  • 1 tähtianista
  • ½ dl omenamehua
  • 2 rkl agaavesiirappia tai vaaleaa ruokosokeria
  • 70 g karpaloita
  • 3 kumkvattia
  • merisuolaa, mustapippuria

Valmistus

  • Silppua punajuuri ja sipuli.

  • Sekoita jauhelihaan punajuuri- ja sipulisilppu, muna ja kaurahiutaleet, mausta suolalla ja pippurilla.

  • Tee taikinasta pyöryköitä ja paista ne teflonpannussa.

  • Punakaalilisuke:

  • Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne öljyssä.

  • Suikaloi kaali ja lisää se pannuun.

  • Lisää myös pätkiksi katkaistu vaniljatanko, kanelitanko, anis ja mehu.

  • Anna kiehua hiljalleen 5 min.

  • Lisää joukkoon sokeri tai siirappi, karpalot ja kumkvatit.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Anna kiehua hiljalleen vielä 12 min ja tarkista maku.

LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.