Punaisia lihapullia ja lämmintä punakaalilisuketta

Erilainen ja vähäkalorinen herkku.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

Punaiset lihapullat

100 g raakaa kuorittua punajuurta
1 pieni salottisipuli
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
kylmäpuristettua oliiviöljyä paistamiseen

Punakaalilisuke

1 punasipuli
1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
puolikas pientä punakaalia
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 tähtianista
1 dl omenamehua
4 rkl agaavesiirappia tai vaaleaa ruokosokeria
140 g karpaloita
6 kumkvattia
merisuolaa, mustapippuria

LUE MYÖS: 7 herkullista pyörykkäreseptiä

Valmistus

  • Silppua punajuuri ja sipuli. 
  • Sekoita jauhelihaan punajuuri- ja sipulisilppu, muna ja kaurahiutaleet, mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Tee taikinasta pyöryköitä ja paista ne teflonpannussa. 
  • Punakaalilisuke: 
    • Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne öljyssä. 
    • Suikaloi kaali ja lisää se pannuun. 
    • Lisää myös pätkiksi katkaistu vaniljatanko, kanelitanko, anis ja mehu. 
    • Anna kiehua hiljalleen 5 min. 
    • Lisää joukkoon sokeri tai siirappi, karpalot ja kumkvatit. 
    • Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Anna kiehua hiljalleen vielä 12 min ja tarkista maku.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee