Kaalia – terveydeksi

Esittelemme kahdeksan kaalia ja annamme vinkit herkullisiin kaaliruokiin.

Kaalia moneen makuun

ERILAISIA KAALEJA Kaali on parasta! Kaali on huokea kasvis, josta saa helposti monenmoista ruokaa – ja lisäksi se on superterveellistä.

Miksi kaalia kannattaa popsia

Kaali sisältää runsaasti tärkeitä ravintoaineita, jotka muun muassa auttavat torjumaan sydän- ja verisuonitauteja, vahvistamaan immuunipuolustusta, pienentämään tyypin 2 diabeteksen riskiä sekä pitämään suoliston kunnossa. Kaalin syöminen se siis on mikä kannattaa!

Lue lisää huokeasta herkusta:

Raakana, kiitos

Kaali on terveellistä syötävää, ja sitä voi valmistaa monin eri tavoin. Jos kaalista haluaa parhaat terveyshyödyt, kannattaa popsia kaalia raakana tai kevyesti höyrytettynä. Järeämpi käsittely voi nimittäin vaikuttaa kaalin ravintoainesisältöön.

Herkullisia kaaliruokia

Kaali sopii niin salaatteihin, keittoihin kuin pataruokiinkin, ja sitä voi paistaa, keittää, höyryttää, soseuttaa ja marinoida. Toisin sanoen kaalin käytössä lähinnä mielikuvitus asettaa rajat kotikokille.

Kokosimme alle muutaman KUNTO PLUSsan suosituimmista kaaliresepteistä.

Kaalia kautta aikojen

Jo kivikauden ihmiset söivät kaalia, ja viikingit toivat kaalin Pohjolaan rautakaudella. Keskiajalla kaali oli suosituimpia kasviksia. Kaalin popsinnalla on siis pitkät perinteet – eikä suotta.

Kasvata oma kaali

Kaalia voi kasvattaa helposti omallakin kasvimaalla. Ne viihtyvät aurinkoisessa paikassa, ja kaipaavat lannoitetta koko kasvukauden. Esimerkiksi lehtikaalia voi kasvattaa hyvin myös ruukussa ja vaikka parvekkeella.

8 superterveellistä kaalia

Kaalia on moneen makuun, seuraavassa esittelemme tarkemmin kahdeksan eri kaalia.

Lue altaa lisää eri kaaleista ja niiden käyttötavoista.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background