Kukkakaalitortillat

30 minuuttia
576 kcal

Herkullista kasvisruokaa päivällispöytään! Mausteisen maistuvat kukkakaalitortillat ovat maukas vegevaihtoehto lihatäytteisille tacoille ja tortilloille, ja ne vievät taatusti kielen mennessään.

Kolme kukkakaalitortillaa

Kukkakaalitortillat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Maukas kukkakaali

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 dl vettä
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Barbequemarinadi

  • 1½ dl ketsuppia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl omenasiiderietikkaa
  • 2 tl vahvaa chilikastiketta
  • 2 tl kookossokeria tai ruokosokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1½ tl savupaprikaa
  • ½ tl sormisuolaa

Avokadokastike

  • 1 avokado
  • ½ dl rahkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl korianterisilppua
  • ¼ limetin mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 100 g kirsikkatomaattteja
  • 1 chilipalko
  • 100 g punakaalia
  • 6 pientä täysjyvätortillaa
  • 1 kourallinen korianteria
  • 1 limetin mehu

Valmistus

  • Irrota kukkakaalin kukinnot.
  • Sekoita vesi, tattarijauho, murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria ja kääntele siinä kukkakaalit. Levitä kukkakaalit leivinpaperille ja kypsennä 225 asteessa (kiertoilmalla 210 asteessa) 10 minuuttia.
  • Sekoita marinadin ainekset. Ota kukkakaalit uunista ja sivele ne marinadilla. Kypsennä vielä 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit saavat vähän väriä.
  • Soseuta kaikki avokadokastikkeen ainekset sileäksi, kermaiseksi kastikkeeksi.
  • Lohko tomaatit, hienonna chili ja silppua punakaali. Lämmitä tortillaletut kukkakaalien jälkilämmössä tai mikrossa ja täytä ne kukkakaalilla, kasviksilla ja avokadokastikkeella. Purista päälle limettimehua ja ripottele korianteria.

VINKKI! Voit oikaista valmiilla barbequekastikkeella ja quacamolella.